Prati nas

Show

Anti-ageism

Jamie Lee Curtis: Izraz ‘anti-ageing’ treba izbaciti iz upotrebe!

‘Nemam vremena za gubljenje. Moj moto je: ‘Ako ne sada, kada? I, ako ne ja, tko?’ I to me oslobodilo i omogućilo mi da radim sve što želim.’

Objavljeno

|

Jamie Lee Curtis (screenshot: Youtube)

U industriji opsjednutoj izgledom i mladošću, slavna glumica Jamie Lee Curtis pozvala je ljude da prigrle svoje godine i tijelo, piše portal Upworthy. Curtis želi da se izraz anti-aging izbaci iz upotrebe. Taj se izraz koristi za predstavljanje navodno čarobnih rješenja za proces starenja, a prirodno starenje prikazuje kao nepoželjno.

Glumica iz filma “Noć vještica” komentare je uputila tijekom konferencije Radical Reframing Aging koji je vodila Maria Shriver, poznata novinarka i bivša supruga Arnolda Scvwarzeneggera. Curtis je rekla da starenje trebamo prigrliti, a ne biti opsjednuti mladolikim izgledom. “Ova riječ anti-aging mora biti izbačena iz upotrebe,” rekla je.

“Zalažem se za starenje. Želim starjeti s inteligencijom, gracioznošću, dostojanstvom, žarom i energijom.” Curtis je dodala da želi prigrliti starost i slaviti sebe i svoj život. “Ne želim se skrivati ​​od toga”, rekla je.

Cilj konferencije je bio istražiti starenje kao “jedan od najvećih darova u životu”. Neke od ostalih slavnih osoba na konferenciji su bile Goldie Hawn, William Shatner i Rob Lowe, a sudionici summita bili su i brojni ugledni liječnici i profesori.

“Starenje je jedan od najvećih darova u životu. A upravo sada, sa zadivljujućim napretkom koji se događa u znanosti i svijesti, doista je čudesan trenutak za život. Dakle, kako da iskoristimo ovu izvanrednu priliku da živimo naš najzdraviji, najradosniji život?” kaže se u opisu događaja. “Vrijeme je da ispitamo svoja uvjerenja i kulturološke pretpostavke o starenju. I što je najvažnije, kako možemo otkriti starenje kao vrijeme za produbljivanje našeg osjećaja svrhe, radosti i smisla.”

“Kad se ne gledam u ogledalo, nisam zabrinuta zbog izgleda”

Curtis je također govorila o prihvaćanju promjena na vlastitom tijelu i rekla da joj je ponekad znalo pomoći i to što se nije gledala u ogledalo. “Ne poričem kako izgledam, naravno. Svjesna sam kako izgledam”, rekla je. “Pokušavam živjeti u prihvaćanju. Ako se pogledam u ogledalo, teže mi je prihvatiti samu sebe. Kritičnija sam. Dok, ako jednostavno ne gledam, nisam toliko zabrinuta zbog svog izgleda.” Također je govorila o važnosti prirodne ljepote i prihvaćanju iste.

U svom nadolazećem filmu Everything Everywhere All At Once Curtis nije htjela skrivati ​​ni godine ni izgled. Razgovarala je o stajlingu svog lika s onima koji su bili uključeni u njegovo kreiranje i rekla im: “Želim da ništa ne skrivate.” Odbacila je ideju korištenja proizvoda koji skrivaju stvari, uključujući korektore, modele za oblikovanje tijela, filere, razne korektivne postupke i još mnogo toga.

U nedavnoj objavi na Instagramu, Curtis je progovorila o tome kako je fokusiranje na izgled kod nje uzelo danak. “Uvlačim trbuh od svoje 11. godine, kada počnete biti svjesni dječaka i svojeg tijela, a traperice su super uske”, napisala je. “Odlučila sam osloboditi svaki mišić koji sam koristila za stiskanje i skrivanje stvarnosti. To je bio moj cilj. Nikada se nisam osjećala kreativnije i fizički slobodnije.” Odlučna je živjeti svoj život punim plućima. “Nemam vremena za gubljenje. Moj moto je: ‘Ako ne sada, kada? I, ako ne ja, tko?’ I to me oslobodilo i omogućilo mi da radim sve što želim.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.