Prati nas

Mozaik

Sretan rođendan!

Stogodišnjakinja Ružica: ‘Brzo je prošlo, ali ja bih još koju godinicu poživjela’

‘Godine tako brzu prođu i dođe 100. rođendan da se ni ne zna. Ni ne znam kad sam preživjela sto godina. Brzo je prošlo.’

Objavljeno

|

Ružica Vrućina (screenshot: RTL)

Zagrebačka umirovljenica Ružica Vrućina proslavila je prošli četvrtak 100. rođendan. Iako mnogi tvrde da je teško uskladiti obitelj i karijeru ona je u svemu tome uspjela. Bila je prva hrvatska kravatarka, uspješna vlasnica trgovine i radione, ali i majka dvojice sinova. Na posebnoj se fešti okupilo pet generacija njezine obitelji, javlja RTL.

Ako se pita slavljenicu Ružicu, Bijelo dugme pjeva gluposti. Nikakva gnjavaža u životu nije doživjeti stotu. Ma ona bi kaže još koju godinicu. Još četiri ili pet bi joj bilo taman. Posljednjih sedam godina je u domu i jako je, kaže, zadovoljna. “Što je najvažnije, zdrava sam, spavati mogu, imam i dobar apetit za jesti”, kaže Ružica.

Na pitanje koja je tajna njene dugovječnosti kaže: “To dođe samo po sebi, nisam se posebno čuvala. Koliko smo god mogli smo zdravo jeli. Ja sam doma kuhala.” Danas kaže voli jesti, a najviše slatko, saftove, torte također. Na rođendanskoj proslavi pojela je čak dva komada slavljeničke torte. “Odlična je”, kaže. Na televiziji najviše voli pogledati vijesti i glazbu.

“Godine tako brzu prođu i dođe 100. rođendan da se ni ne zna. Ni ne znam kad sam preživjela sto godina. Brzo je prošlo”, zaključuje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.