Prati nas

Vijesti

Deset posto

Umirovljenici podržavaju zaposlene u javnom sektoru: Povećajte im plaće!

Zaposleni u obrazovanju, zdravstvu, sustavu socijalne skrbi, kulturi i drugim javnim službama kažu da više ne mogu čekati i tvrde da mnogi od njih jedva spajaju kraj s krajem.

Objavljeno

|

Jasna Petrović (foto: S. Bura/S.Bogdanic/Mojevrijeme.hr)

Sindikatima javnih službi koji traže povišicu osnovice plaće za deset posto stigla je i podrška Sindikata umirovljenika Hrvatske.

“To će značiti i bolje mirovine ubuduće, a to znači i bolje usklađivanje mirovina za postojeće umirovljenike. Prema tome mi podržavamo svaku povišicu na temelju pregovora, socijalnog dijaloga ili putem kolektivnih ugovora za bilo koju granu ili djelatnost pa i za javni sektor”, rekla je za N1 Jasna A. Petrović, predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske.

Sindikati zaposlenih u javnom sektoru ujedinjeni su u zahtjevu da im se već za rujan poveća osnovica za izračun plaće, i to za najmanje 10 posto. Premijer Andreju Plenkoviću poslali su zahtjev za što skoriji početak pregovora, a prema riječima ministra financija Marka Primorca moglo bi se zaključiti da će na povećanje plaće ipak morati pričekati. Sindikati su u tom slučaju spremni i na štrajk.

Oglas

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.