Prati nas

Mozaik

Posljednje zbogom

Predsjednik Milanović ide na pogreb kraljice Elizabete II., dolazak potvrdile i brojne kraljevske kuće

Pogreb će se održati u Londonu u ponedjeljak, 19. rujna, a nazočit će mu mnoštvo svjetskih čelnika, članova kraljevske obitelji i drugih dostojanstvenika.

Objavljeno

|

Zoran Milanović o mirovinama
Zoran Milanović (screenshot. HTV)

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović bit će na pogrebu kraljice Elizabete II. u ponedjeljak u Londonu, potvrđeno je s Pantovčaka. Očekuje se da će na pogreb doći stotine šefova država i vlada i drugih državnika iz cijelog svijeta te nekoliko europskih kraljica i kraljeva.

Bdijenje za kraljicu Elizabetu II održano je u katedrali St Giles u Edinburghu, gdje počiva Njeno Veličanstvo. Kralj Charles III., kraljica supruga Camilla i drugi članovi kraljevske obitelji bili su na bdijenju, uključujući kraljevu braću i sestre: princezu Anne, princa Andrewa i princa Edwarda.

Četvero kraljičine djece okruživalo je lijes tijekom bdijenja. Škotska kruna postavljena je na kraljičin lijes ogrnut kraljevskom zastavom. Kraljičino tijelo počivat će u katedrali St Gilesa do utorka prije nego što bude prebačeno u London.

Pogreb će se održati u Londonu u ponedjeljak, 19. rujna, a nazočit će mu mnoštvo svjetskih čelnika, članova kraljevskih obitelji i drugih dostojanstvenika. Svoj dolazak potvrdili su nizozemski kralj Willem-Alexander i kraljica Maxima, kralj Felipe VI i kraljica Letizia od Španjolske, belgijski kralj Filip i kraljica Matilda, Juan Carlos I., bivši kralj Španjolske, i njegova žena Sofia, kraljica Margrethe II od Danske, prijestolonasljednik Frederik i prijestolonasljednica Mary.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.