Prati nas

Mozaik

Obiteljske tajne

Vruće tajne: Što sve unuci pronalaze u bakinim i djedovim stvarima nakon njihove smrti

‘Nakon što je moj djed umro, uzeli smo sliku s njegovog noćnog ormarića. Iznenađenje je bila druga fotografija skrivena iza one koja se vidjela.’

Objavljeno

|

foto: Austrian National Library/Unsplash

Iako često mislimo kako znamo sve o životu naših roditelja, djedova i baka, prave pikanterije često isplivaju tek kada napuste ovaj svijet, a potomcima ostaje pospremanje njihovih privatnih stvari. Na forumu Quora nekoliko je čitatelja ispričalo na kakva su sve otkrića naišli i kako je to utjecalo na njih.

Zločeste fotke

“Nakon što su baka i djed umrli, bio sam u posjeti tetki i prespavali smo u njihovoj staroj kući. Njuškao sam uokolo, tražio uspomene i našao kutiju za cipele punu vrlo starih amaterskih crno-bijelih slika seksa u spavaćoj sobi. Nisam mogao vidjeti lica, ali bili su to ili mladi baka i djed, ili možda djedovi prijatelji (možda ih je djed slikao). Gospodin na slikama bio je doslovno obdaren kao slon. Zadržao sam slike; ne zato što sam perverznjak, već zato što sam se brinuo da su to slike mojih bake i djeda pa nisam želio da ih itko drugi pronađe. Ako su na slikama oni, bila je to divlja zabava za koju nitko drugi nije trebao znati.”

Samotan život

“Kad je moj prastric umro, mama, teta i ja smo pregledale njegove stvari. Na stražnjem dijelu police za knjige pronašli smo skrivenu knjigu koja je bila prekrivena smeđim papirom kako bi se sakrio naslov. Bila je to knjiga iz 1950-ih o homoseksualnosti. Cijela je obitelj znala da je ujak homoseksualac. Nikada nismo razgovarali o tome, jer nije nikada potaknuo razgovor o tome. Slomilo nam je srce što je moj ujak mislio da to treba sakriti od nas i svijeta. Da je barem mogao prigrliti to što je gay. Imao je 78 godina kada je umro.”

Vesela sprava

“Majka je živjela u mojoj kući posljednjih 10 godina svog života. Otac je preminuo prije puno godina, a ona je bila mlada udovica. Uvijek je bila vrlo sramežljiva i introvertirana po pitanju seksa. Dok sam čistila njene stvari, pronašla sam osobni uređaj za koji sam shvatila da ga je koristila “za vlastito zadovoljstvo”. Bila sam šokirana, ali sretna da da si je dala oduška. Bravo, mama!”

Prljave maštarije

“Nije me baš skroz šokiralo. Više mi je bilo smiješno. Kad smo čistili stan mog oca udovca nakon što je morao otići u starački dom, pronašla sam pornografske časopise. Konkretno, radilo se o kombinacijama bijelih muškaraca i latino žena. Već sam i ranije imala osjećaj da moj otac petlja s njegovom latinoameričkom spremačicom, ali…”

Okvir je čuvao tajnu

“Nakon što je moj djed umro, uzeli smo sliku s njegovog noćnog ormarića. Iznenađenje je bila druga fotografija skrivena iza one koja se vidjela. Bila je to fotografija moje bake dok je bila mlada. U toplesu! I prilično prsata! Bilo je divno vidjeti koliko je zaljubljen u nju.”

U osamdesetima je najbolje

“Kad je moj otac umro, našao sam Viagru u njegovoj spavaćoj sobi. Zapanjilo me, jer je godinama moja majka govorila da je otac nastavio spavati s drugim ženama nakon što je ona odustala od vođenja ljubavi prije 15 godina. Uvijek sam joj govorio da je apsurdna i paranoična jer svi znamo da 80-godišnji muškarci nemaju spolne odnose.”

Povjerljivo

Jeste li i vi imali slično iskustvo? Ili biste i sami jednoga dana mogli na sličan način iznenaditi svoje nasljednike? Podijelite s nama anonimno svoju priču putem naše povjerljive pošte.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.