Prati nas

Show

Najgore jutro

Televizijski voditelj Saša Zalepugin stavljen je u induciranu komu. ‘On sad spava’, kaže supruga Tihana

Objavljeno

|

Saša Zalepugin moždani udar
Saša Zalepugin (screenshot: HTV)

Legendarni voditelj i urednik Saša Zalepugin (91) doživio je u nedjelju ujutro moždani udar te je trenutno u stanju inducirane kome.

“Našla sam ga ujutro, kad sam se probudila. Bio je na koljenima, pokušavao je ustati i dozvati me”, kroz suze je Tihana Harapin Zalepugin (70) kazala o najtežem jutru svoga života. Za Jutarnji list je izjavila da ga je pronašla u spavaćoj sobi.

Nakon prvotnog šoka nekako se snašla i pozvala Hitnu pomoć koja je Zalepugina odvezla na zagrebačko Rebro, gdje je ustanovljeno da je pretrpio moždani udar. Nakon liječničke intervencije, stavljen je u induciranu komu kako bi mu se olakšao oporavak.

“Bila sam kod njega u bolnici u nedjelju popodne. On sada spava. A ja se molim i preklinjem da on, kada se probudi, opet bude moj Saša”, izjavila je modna agentica kojoj se, kaže, čini da od nedjelje ujutro živi najgoru noćnu moru.

“Ništa mu dosad nije bilo, bio je zdrav kao dren. Ne znam kada mi je bilo gore, ali najgore mi je to kada vidim našeg psića, koji pred vratima čeka da se vrati. To kada vidim, bude mi još gore. Samo da progleda, da se digne na noge”, kazala je Harapin Zalepugin za RTL.

Naglašava kako joj je jedino spas u cijeloj situaciji to što ovaj tjedan ima puno posla pa barem nekako može odagnati tjeskobu i crne misle. “Radim, revija je puno i posvećena sam i djevojkama. Ono što me također drži u cijeloj situaciji je i to što sam shvatila koliko divnih ljudi imam oko sebe. Saša i ja imamo tako prekrasan krug, to je nešto što sam sada svakako shvatila”, rekla je.

Saša Zalepugin – kratka biografija

Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1966. do umirovljenja 1996. radio je na Televiziji Zagreb, najprije kao urednik emisije Kulturna panorama, a od 1968. kao urednik Kulturnoga programa. Urednik Zabavnoga programa bio je od 1971. do 1973. godine, kada je pokrenuo seriju mozaičnih emisija Nedjeljom popodne, koja je dosegnula iznimno visoku gledanost. Intervjuirao je brojne osobe iz politike, kulture i glazbe. Mozaičnu emisiju Sastanak bez dnevnog reda uređivao je i vodio od 1981. do 1991. godine, a urednik Programa plus bio je od 1988. do 1991. godine. (HRT)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.