Prati nas

Ljubav

Tko ne riskira, ne profitira

‘Upomoć! Čeznem za 30 godina mlađim majstorom, što mi je činiti?’

Neugodno mi je zbog tih osjećaja, nemoćna sam, ne mogu ih zaustaviti. Nikada u životu nisam učinila ništa slično i stvarno ne želim ni sada, žali se čitateljica.

Objavljeno

|

Kako naći mladog ljubavnika?
foto: Centre for Ageing Better/Unsplash

Razlika u godinama ljubavnih partnera tema je koja uvijek intrigira društvo, a pred same partnere, ponajviše zbog istog tog društva, stavlja brojne izazove. Upravo se pred takvim slatkim mukama našla jedna čitateljica portala Cleveland.com koja je svoju situaciju opisala u rubrici “Pitaj Amy”.

“Ja sam starija žena, razvedena više od pola života. Nedavno sam angažirala majstora da mi obavi nužne radove na kući. Riječ je o mladiću koji je 30 godina mlađi od mene. Za vrijeme dok je radio na mojoj kući, sprijateljili smo se. Iskreno ga poštujem i čvrsto vjerujem da i on poštuje mene. Ali, u posljednje vrijeme maštam o tome kako postajemo ‘prijatelji s povlasticama’, a on mi je dao nekoliko komentara koji me navode vjerovati da i on želi isto”, stoji u pismu upućenom savjetnici.

“Neugodno mi je zbog tih osjećaja, nemoćna sam, ne mogu ih zaustaviti. Nikada u životu nisam učinila ništa slično i stvarno ne želim ni sada. Kako postupiti u ovoj neugodnoj situaciji”, pita čitateljica koja se potpisala kao “Starija žena”.

“Prije 15 godina nazvala sam momka s kojim sam išla u srednju školu da mi renovira kuću. Umjesto toga obnovio je moj život. Želim reći da je moguće upoznati Gospodina Savršenog ili Gospodina U Pravo vrijeme baš u vlastitoj dnevnoj sobi”, stoji u odgovoru savjetnice Amy.

“Ako se doista ne želite spetljati s tim čovjekom, tada biste trebali ograničiti vrijeme provedeno s njim. Neka dovrši ugovoreni posao, platite ga, otpravite ga i vratite se svojem životu kakav je bio ranije. Međutim, život je kratak. A strastveni seks je super. Važno je da budete sigurni. Saznajte što više možete saznati o tom muškarcu, ne samo od njegovih klijenata. A ako se upustite u karnalne užitke – koristite kondom”, savjetuje Amy.

“Nema garancije da će vam život biti savršen, sretan i lak. Bilo kakva veza s njim donijela bi brojna pitanja, neizvjesnost, a vrlo vjerojatno i neugodan preokret za vas. Ali, ponavljam, seksualno buđenje nas oživljava. I lijepo je. Čak i emocionalna bol koja bi mogla biti mogući ishod scenarija “prijatelji s povlasticama” može biti vrijedna toga, jer ponovno povezivanje sa svojom senzualnom stranom podsjetit će vas da volite sebe, da živite u potpunosti u vlastitom tijelu i da je u redu biti odvažan i povremeno divlji”, zaključuje savjetnica Amy.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.