Prati nas

Ljubav i seks

Tko ne riskira, ne profitira

‘Upomoć! Čeznem za 30 godina mlađim majstorom, što mi je činiti?’

Neugodno mi je zbog tih osjećaja, nemoćna sam, ne mogu ih zaustaviti. Nikada u životu nisam učinila ništa slično i stvarno ne želim ni sada, žali se čitateljica.

Objavljeno

|

Kako naći mladog ljubavnika?
foto: Centre for Ageing Better/Unsplash

Razlika u godinama ljubavnih partnera tema je koja uvijek intrigira društvo, a pred same partnere, ponajviše zbog istog tog društva, stavlja brojne izazove. Upravo se pred takvim slatkim mukama našla jedna čitateljica portala Cleveland.com koja je svoju situaciju opisala u rubrici “Pitaj Amy”.

“Ja sam starija žena, razvedena više od pola života. Nedavno sam angažirala majstora da mi obavi nužne radove na kući. Riječ je o mladiću koji je 30 godina mlađi od mene. Za vrijeme dok je radio na mojoj kući, sprijateljili smo se. Iskreno ga poštujem i čvrsto vjerujem da i on poštuje mene. Ali, u posljednje vrijeme maštam o tome kako postajemo ‘prijatelji s povlasticama’, a on mi je dao nekoliko komentara koji me navode vjerovati da i on želi isto”, stoji u pismu upućenom savjetnici.


“Neugodno mi je zbog tih osjećaja, nemoćna sam, ne mogu ih zaustaviti. Nikada u životu nisam učinila ništa slično i stvarno ne želim ni sada. Kako postupiti u ovoj neugodnoj situaciji”, pita čitateljica koja se potpisala kao “Starija žena”.

“Prije 15 godina nazvala sam momka s kojim sam išla u srednju školu da mi renovira kuću. Umjesto toga obnovio je moj život. Želim reći da je moguće upoznati Gospodina Savršenog ili Gospodina U Pravo vrijeme baš u vlastitoj dnevnoj sobi”, stoji u odgovoru savjetnice Amy.

“Ako se doista ne želite spetljati s tim čovjekom, tada biste trebali ograničiti vrijeme provedeno s njim. Neka dovrši ugovoreni posao, platite ga, otpravite ga i vratite se svojem životu kakav je bio ranije. Međutim, život je kratak. A strastveni seks je super. Važno je da budete sigurni. Saznajte što više možete saznati o tom muškarcu, ne samo od njegovih klijenata. A ako se upustite u karnalne užitke – koristite kondom”, savjetuje Amy.

“Nema garancije da će vam život biti savršen, sretan i lak. Bilo kakva veza s njim donijela bi brojna pitanja, neizvjesnost, a vrlo vjerojatno i neugodan preokret za vas. Ali, ponavljam, seksualno buđenje nas oživljava. I lijepo je. Čak i emocionalna bol koja bi mogla biti mogući ishod scenarija “prijatelji s povlasticama” može biti vrijedna toga, jer ponovno povezivanje sa svojom senzualnom stranom podsjetit će vas da volite sebe, da živite u potpunosti u vlastitom tijelu i da je u redu biti odvažan i povremeno divlji”, zaključuje savjetnica Amy.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP