Prati nas

Stil i ljepota

Jadranka Olivari Jirasek

Najstarija hrvatska influenserica objasnila zašto je objavila sliku u kupaćem kostimu

‘Slučajno sam naišla na jedan članak o provedenom istraživanju kada su žene najzadovoljnije svojim izgledom u kupaćem kostimu. Iznenaditi ćete se, kaže gospođa Olivari Jirasek’, lice iza popularne Facebook stranice Oliva Style.

Objavljeno

|

Tko je najstarija hrvatska blogerica?
Jadranka Olivari Jirasek (foto: olivastyleblog/Instagram)

Modna influenserica i blogerica Jadranka Olivari Jirasek neumorno objavljuje sadržaj na društvenim mrežama kojim, između ostalog, pokušava osvijestiti potrebu za drugačijim pristupom starenju. Prije nekoliko dana na Facebooku je objavila vlastitu fotografiju u kupaćem kostimu, a odmah je i dopisala zašto je to učinila u 70. godini života.

“Da ne bi bilo zabune, fotografija je otprije nekoliko dana. Kupanje u studenom! Tko to može, ako ne ja, jedna otkačena žena? Barem sam takav komentar u jednom postu dobila. Dakle, sada kada smo “raščistili” od kada je ova fotka, red je i da pojasnim zašto je u ovim svojim poznim godinama objavljujem. A nisam Helen Mirren. Sjetite se njezinog crvenog kostima, izdanja kojeg se ne bi posramila niti Pamela Anderson”, napisala je Olivari Jirasek.

“Slučajno sam naišla na jedan članak o provedenom istraživanju kada su žene najzadovoljnije svojim izgledom u kupaćem kostimu. Iznenaditi ćete se. Nisu dvadesete ili tridesete. Zamislite, žene od 65 do 74 godine! Zašto baš 74, a ne 75 godina? Ne znam. Vjerojatno su imali ispitanike te dobi. I da nastavim, najnezadovoljnije su one u četrdesetim! Da ne povjeruješ! U naponu snage. Čvrstog tonusa kože. A one očajne zbog svojeg izgleda u kupaćem kostimu?” stoji u objavi.

“Zato je moja generacija prezadovoljna! Izgledamo, kako to kaže jedna moja prijateljica, famozno! Ne morate joj povjerovati, ali razmislite malo zašto smo mi žene od 65 do 74 godine tako zadovoljne svojim izgledom? Najprije zato što smo dosegle svoj vrhunac prilagodljivosti trenutnoj situaciji (čitaj: starenju sa svim vidljivim znakovima poput obješene kože, flekicama, venama i sl). I pri tome sve to nosimo sa vidljivim samopouzdanjem.”

“Ne brinu nas ti znakovi. Izgled nam ionako nije nizašto prijeloman (osim za izbor Miss), pa je red da konačno dođe do izražaja naša samouvjerenost. Da smo sebi najljepše. A od toga pa do samopouzdanja da dobro izgledamo u vlastitoj (čitaj: staroj) koži, tek je korak!” zaključila je ova influenserica i blogerica.

Da ne bi bilo zabune, fotografija je otprije nekoliko dana. Kupanje u studenom! Tko to može, ako ne ja, jedna…

Posted by Oliva Style on Thursday, November 3, 2022
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.