Prati nas

Vijesti

Advent 2022.

Počeo je zagrebački Advent, gradonačelnik Tomašević upalio prvu svijeću

Izrazio je zadovoljstvo brojem okupljenih na poznatim adventskim lokacijama te je zahvalio organizatorima na odlično pripremljenim programima.

Objavljeno

|

Do kad traje Advent u Zagrebu?
foto: zagreb.hr

Paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu i božićne rasvjete na platou Gradec i Zrinjevcu, te otvorenjem klizališta na Trgu kralja Tomislava, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević označio je početak Adventa 2022. koji će potrajati do 7. siječnja iduće godine.

“U ovo adventsko vrijeme, želim svima radosti, ljubavi, mira, da budete dobri jedni prema drugima i da učinite nešto dobro za one kojima je to potrebno”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

“Prva svijeća predstavlja nadu, druga mir, treća ljubav, a četvrta svijeća predstavlja radost. Sve to itekako u ova teška vremena nam je potrebno, posebice možda ova druga svijeća – svijeća mira jer se nalazimo u gradu unutar Europe, gdje nažalost ove godine bijesni rat. Znači, u ovoj godini Adventa nažalost imamo rat u samoj Europi i imamo ljude koji su morali napustiti svoje domove”, istaknuo je Tomašević. 

Izrazio je zadovoljstvo brojem okupljenih na poznatim adventskim lokacijama te je zahvalio organizatorima na odlično pripremljenim programima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.