Prati nas

Vijesti

Povratak postotaka

Plenković najavio rast braniteljskih mirovina: Vraćamo 10 posto!

Premijer je otvio veteranski centar u Sinju i najavio da će u idućih nekoliko godina izgraditi još tri takva centra.

Objavljeno

|

Plenkovićeva novogodišnja čestitka građanima
Andrej Plenković (screenshot: vlada.hr)

Premijer Andrej Plenković (HDZ) najavio je da će ukinuti zakon kojim je smanjena mirovina po posebnim propisima za oko 62 tisuće branitelja i obitelji na način da će im vratiti deset posto. „Prvih pet posto 1. srpnja ove godine, a drugih 1. siječnja 2024. godine, i to nakon što smo na početku prvog mandata vratili 10 posto koji su bili ukinuti“, najavio je Plenković na otvorenju sinjskog Veteranskog centra.

Riječ je o centru vrijednom vrijedan gotovo 8,5 milijuna eura, namijenjen za pomoć, rehabilitaciju i liječenje hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata

“Veteranski centar u Sinju još je jedan znak poštovanja prema svemu što su branitelji učinili za slobodu i demokraciju Hrvatske, a što današnje generacije uživaju. Kroz idućih nekoliko godina izdvojit ćemo i dodatna sredstva iz financijske perspektive 2021.-2027., uložiti u još tri veteranska centra”, rekao je premijer.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.