Prati nas

Vijesti

Neće mirovati

Sindikalni veteran Vilim Ribić otišao je u mirovinu, sada će biti savjetnik Sindikata

Pred novim čelništvom posao je održavanja, ali i postupnog unaprjeđenja visokih standarda djelovanja koje je Sindikat dostigao u proteklom razdoblju, stoji u priopćenju.

Objavljeno

|

Što radi Vilim Ribić?
Sindikalist Vilim Ribić (foto: Sandro Bura)

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja izvijestio je u ponedjeljak da je njegov osnivač, dugogodišnji čelnik i glavni tajnik Vilim Ribić (66) otišao u mirovinu, a Malo vijeće Sindikata imenovalo je Matiju Kroflina na dužnost glavnog tajnika.

Kroflin, koji je na dužnost stupio 1. siječnja, magistar je ekonomije i dugogodišnji makroekonomist Sindikata a dvije je godine obnašao dužnost pomoćnika glavnog tajnika.

Iz Sindikata su poručili svojim članovima da “mogu biti sigurni da će Sindikat i dalje biti snažan zagovaratelj unaprjeđenja njihove materijalne pozicije, razvoja sustava u kojem rade, ali i utjecajna društvena organizacija s jasnim načelima i ciljevima djelovanja”.

Ističu kako je Ribić, koji je u mirovinu otišao zadnji dan prosinca prošle godine, prestao obnašati bilo kakvu izvršnu funkciju unutar Sindikata, ali će svojim iskustvom, znanjem i savjetima u narednom razdoblju pomagati i iz mirovine u svojstvu savjetnika te kao član Senata Sindikata, zajedno s drugim bivšim čelnicima Sindikata.

“Pred novim čelništvom posao je održavanja, ali i postupnog unaprjeđenja visokih standarda djelovanja koje je Sindikat dostigao u proteklom razdoblju”, stoji u priopćenju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.