Prati nas

Vijesti

Uvođenje reda

Tomašević najavio kazne, stižu na računima već ovog mjeseca

Zagrebačka Čistoća krenula je kažnjavati nesavjesne građane koji ne odlažu miješani komunalni otpad u plave ZG vrećice. Kako je objasnio gradonačelnik Tomislav Tomašević, kupovinom službenih vrećica plaća se usluga odvoza i zbrinjavanja otpada pa će po utvrđivanju identiteta, prekršitelji dobiti kazne.

Objavljeno

|

Cijena najma stanova u Zagrebu.
Tomislav Tomašević (foto: Sandro Bura)

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević kazao je na konferenciji za medije da su građanima koji nepropisno odlažu otpad podijeljene stotine kazni, ali i tisuće upozorenja. Fokus komunalnih redara je odlaganje glomaznog otpada na zelenim otpada, a radnici Čistoće provjeravaju poštuje li se pravilo odlaganja u ZG vrećicama.

Ako se otpad ne odlaže u ZG vrećicama, time se ne plaća usluga odvoza pa kada se utvrdi identitet, slijede individualne kazne. “Čistoća ima svoje metode kako utvrditi tko nije koristio ZG vrećice – od kamera do pretraživanja sadržaja vrećice”, rekao je Tomašević.

“To će neki korisnici sada vidjeti na svojim računima i vidjet će kako je identificirano da se radi o njima. Prvenstveno će se to raditi pregledom sadržaja vrećica”, objasnio je dodavši da su takvi postupci najnormalniji u članicama Europske unije. “Moguće su i kolektivne kazne po zakonu, no još uvijek isključivo kažnjavamo individualna kućanstva koja pravilno ne odlažu. U veljači na računu stižu kazne za siječanj”, zaključio je gradonačelnik.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.