Prati nas

Mozaik

Toples

Berlin: Žene smiju plivati na javnim bazenima bez gornjeg dijela kupaćeg kostima

Tvrtka koja upravlja bazenima u Berlinu, Berliner Bäderbetriebe (BBB), zapravo nije uopće promijenila pravila upotrebe bazene koja zahtijevaju da kupaći kostim prekrije genitalije. BBB je samo pojasnio da se to odnosi na svakog posjetitelja, bez obzira na spol.

Objavljeno

|

Smiju li žene bez grudnjaka na bazen?
foto: Xavier Minguella Minguella/Scopio

Ženama će uskoro biti dopušteno kupanje bez gornjeg dijela kupaćeg kostima u javnim bazenima u Berlinu. Tako su odlučile gradske vlasti, nakon što je jedna žena koja je sunčala bez gornjeg dijela kupaćeg kostima bila izbačena iz otvorenog bazena. Drugoj korisnici koja je kraj bazena bila golih grudi, naloženo je da ih pokrije.

Dakako, zbog svega su potražile pravnu zaštitu zbog diskriminacije – jer muškarcima je dopušteno plivati samo u kupaćim gaćama. Gradske vlasti su se složile da su bile žrtve diskriminacije pa su priopćile da se svi posjetitelji berlinskih bazena sada mogu kupati bez gornjeg dijela kupaćeg kostima.

Zagovornici naturizma s nestrpljenjem čekaju službenu objavu ove odluke koja će dokinuti različiti kod odijevanja za muške i ženske posjetitelje gradskih bazena i kupališta.

Stranci u Njemačkoj često su iznenađeni, a ponekad i zbunjeni golim kupačima na jezerima ili prizorom posve golih tijela koja se sunčaju u parkovima ili znoje u saunama. No u Njemačkoj postoji duga tradicija naturizma prema kojoj je golo tijelo u nekim javnim okruženjima prikladno i zdravo. Uostalom, upravo je Jugoslavija nekad bila raj za gologuze turiste koji su ponajviše iz Njemačke hrlili u jadranske nudističke kampove.

Prošlog ljeta gradovi Göttingen u Donjoj Saskoj i Siegen u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji dopustili su ženama da plivaju bez gornjeg dijela kupaćeg kostima. Tvrtka koja upravlja bazenima u Berlinu, Berliner Bäderbetriebe (BBB), zapravo nije uopće promijenila pravila upotrebe bazene koja zahtijevaju da kupaći kostim prekrije genitalije. BBB je samo pojasnio da se to odnosi na svakog posjetitelja, bez obzira na spol.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.