Prati nas

Mozaik

Duhovni zov

Ante (78) je kršten na Uskrs u šibenskom domu za stare i nemoćne

Za kršćanstvo su ga zainteresirali članovi udruge koji obilaze štićenike ovog šibenskog doma.

Objavljeno

|

Najstariji krštenik
Ante Marov (foto: Šibenska biskupija)

Vitalni Ante Marov (78), štićenik Doma za starije i nemoćne osobe – Cvjetni dom u Šibeniku, na Uskrs je primio sakramente krštenja, krizme i pričesti.

Novokrštenika su za sakramente pripremali članovi katoličke karitativne i volonterske Udruge sv. Vinka Paulskog predvođeni duhovnom asistenticom s. Elizabetom  Glasnović.  U pripremi se posebno istaknula članica udruge Diana Radnić koja je novokršteniku bila i kuma. Antu je krstio šibenski biskup Tomislav Rogić, koji je u domu pred štićenicima slavio misu, izvijestila je Šibenska biskupija.

“Doznali smo da naš štićenik Ante Marov nema sakramente. Ante se sam počeo interesirati za kršćanstvo preko djelatne ljubavi članova Udruge svetog Vinka Paulskog.  Mi smo ga pripremili za sakramente, a posebno bih istaknula angažman Diane Radnić”, kazala je sestra Elizabeta Glasnović.

Naglasila je kako Udruga Vinka Paulskog u Cvjetnom domu uz Antu Marova ima još troje štićenika koje redovito svakog tjedna posjećuju  članovi i brinu se prvenstveno o njihovim duhovnim potrebama.

Krštenje u staračkom domu
Ante Marov (foto: Šibenska biskupija)
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.