Prati nas

Show

Gospodski sport

Camilla: Prestara sam za jahanje

Izvori iz palače kažu da je Camilla preuzela svakodnevno upravljanje konjušnicom pokojne kraljice Elizabete II. Nova uloga obvezuje Camillu održavati odnose s trenerima pokojne kraljice i nadgledati konjušnicu.

Objavljeno

|

Camilla je odustala od jahanja
Kraljica supruga (foto: Senedd Cymru / Welsh Parliament)

Nedavno preminula kraljica Elizabeta II. strastveno je jahala do svojih devedesetih godina, no mlađa Kraljica supruga otkrila je da je prestara da bi u tome uživala. Naime, Camilla Rosemary Shand u srpnju prošle godine je proslavila 75. rođendan.

Tijekom državnog posjeta Njemačkoj prošlog tjedna, Camilla je rekla skupini školske djece da više ne može jahati, ali da i dalje pronalazi vremena za održavanje kontakta s konjima. Kako otkriva Mail on Sunday, na putu je gledala video snimku jedne od svojih kobila kako se ždrijebi.

Razgovarajući s djecom u Hamburgu, Camilla je rekla: “Imala sam konje koje sam jahala, ali nažalost više ne jašem. Mislim da sam prestara za to, ali imam trkaće konje. Jučer navečer sam gledala na svom ekranu rođenje jednog ždrijebeta, što je bilo vrlo uzbudljivo.”

Kraljica supruga, koja će biti okrunjena zajedno s Charlesom III. sljedeći mjesec, poznata je po svojoj ljubavi prema konjima. Bila je to strast koju je dijelila sa svojom pokojnom svekrvom. Kralj Charles je vješt jahač, čak je imao i epizodu kao amaterski džokej u 1980-ima. Međutim, novi monarh ne dijeli istu razinu entuzijazma kao njegova supruga kada je riječ o konjskim utrkama.

Izvori iz palače kažu da je upravo zato Camilla preuzela svakodnevno upravljanje konjušnicom pokojne kraljice Elizabete II. Nova uloga obvezuje Camillu održavati odnose s trenerima pokojne kraljice i nadgledati konjušnicu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.