Prati nas

Mozaik

Dala je potporu

Djedova ljubavnica pojavila se na bakinom sprovodu. Je li to nepristojno?

Ona živi u stanu koji on plaća, kupio joj je automobil i daje joj mjesečnu apanažu. Ipak, svi su se iznenadili kada se pojavila se na bakinom pogrebu.

Objavljeno

|

Bivša žena objavila osmrtnicu
ilustracija: S. Bura/mj

Skriveni iza fasada koje pokazujemo javnosti, ljudski životi puno su kompliciraniji i zasićeni odnosima koje društvo ne smatra primjerenima. Nevjera je situacija koju osuđuju gotovo svi, no malo je onih koji tijekom života nisu bar na trenutak prišli tom plamenu koji nas mami.

Imaju li ljubavnice i ljubavnici pravo na javno žalovanje? I smiju li ljubavniku pružiti javnu potporu kada mu premine supruga kojoj su ga oduzimale za života? O tim se temama raspravljalo na forumu CityData.

“Moja baka je umrla prošlog tjedna. S djedom je bila u braku čak 59 godina. Svi znaju da je moj djed uzdržavao ljubavnicu posljednjih 12 godina. Ona živi u stanu koji on plaća, kupio joj je automobil i daje joj mjesečnu apanažu. Ipak, svi su se iznenadili kada se pojavila na bakinom pogrebu kako bi mu pružila podršku”, stoji na početku ove ispovijesti.

Oglas

“Moj otac i ujaci bili su bijesni i odmah su naredili djedu da je udalji. Zaprijetili su mu da će oni to učiniti, ako ih ne posluša. Da stvar bude gora, na bakinom sprovodu je bila i druga žena koja je bila djedova ljubavnica prije otprilike 40 godina i s kojom ima još jednog sina. Otac i ujaci tolerirali su je iz poštovanja prema polubratu. Ali, kako se ta uzdržavana žena usudila pojaviti bez poziva? Posebno sada kada je djed devastiran bakinom smrću. Posljednja stvar koja mu treba je javni skandal”, pita pokretač ove rasprave.

“Žao mi je tvoje pokojne bake. To je veliko nepoštovanje, pogotovo od ljubavnice koja se pojavila na njenom pogrebu. Oboje su u tome krivi”, napisala je jedna komentatorica dok je drugi komentator opsežno elaborirao nešto drugačije stajalište. Doduše, na slučaju kada pokojniku na sprovod dođu ljubavnice.

“Vidio sam ovakve situacije mnogo puta u vlastitoj obitelji. Jedan takav čovjek bio je pastor. Kada je umro, na pogrebu su se pojavile i dvije njegove ljubavnice. Ljudi su bili upoznati s tom činjenicom. Bili su ljuti, ali iskreno, zašto ne bi smjele doći i odati počast? Zašto im ne bi dopustili da tuguju na pogrebu za nekim do koga im je bilo jako stalo?” stoji u odgovoru.

“Znam da se udovica ima pravo osjećati ljutiti zbog toga, ali za ljubavnice je kriv njen pokojni suprug koji je prekršio zavjet vjernosti. Bez obzira na sve što je ljubavnica učinila, ona iskreno pati zbog pokojnikova odlaska”, stoji u objavi punoj razumijevanja za ožalošćene ljubavnice.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.