Prati nas

Vijesti

Statistika

Koliko se osoba u Hrvatskoj zove baš poput vas? Provjerite ovdje

Koliko imate imenjaka, prezimenjaka ili koliko se osoba u Hrvatskoj zove baš poput vas, provjerite na ovoj poveznici.

Objavljeno

|

Koliko ljudi se zove kao ja?
foto: S. Bura/mj

Prema objavi Državnog zavoda za statistiku (DZS), Ivan, Josip Marko najčešća su muška, a Marija, Ana i Ivana najčešća ženska imena u Hrvatskoj. Tri najčešća prezimena su Horvat, Kovačević i Babić, pokazuju podaci o imenima svih stanovnika Hrvatske, a koji su prikupljeni tijekom popisa stanovništva iz 2021. godine.

DZS je lansirao i jednostavnu tražilicu imena i prezimena pomoću koje se može u djeliću sekunde saznati koliko osoba nosi određeno ime, prezime ili njihovu kombinaciju.

Zbog zaštite pojedinačnih podataka, napominje DZS, ne prikazuju se rezultati manji od deset. Koliko imate imenjaka, prezimenjaka ili koliko se osoba u Hrvatskoj zove baš poput vas, provjerite na ovoj poveznici.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.