Prati nas

Show

Odlazak

Otkriveni su detalji smrti Christine McVie, legende Fleetwod Maca

Njezin glazbeni genij i topla, duševna vokalna izvedba pomogli su da se nekadašnji blues bend pretvori u jednu od najuspješnijih rock grupa svih vremena, s više od 100 milijuna prodanih albuma diljem svijeta.

Objavljeno

|

Umrla Christine McVie
Christine McVie (screenshot: Youtube)

Pjevačica i klavijaturistica Christine McVie, koja je napisala neke od najvećih hitova planetarno popularnog Fleetwood Maca, uključujući Don’t Stop, Little Lies, Say You Love Me, You Make Loving Fun i Songbird, preminula je u studenom prošle godine u bolnici u Londonu.

Sada je potvrđeno da je preminula nakon ishemijskog moždanog udara, što je zabilježeno u njenoj smrtovnici u koju je uvid imao portal The Blast. Ishemijski udari su najčešći tipovi moždanog udara. Događaju se kada se protok krvi u mozak ograniči krvnim ugrušcima koji se formiraju na mjestima gdje su arterije sužene.

Sekundarni uzrok smrti ove rock i blues zvijezde bio je rak, koji joj je prethodno dijagnosticiran. Njezin rak bio je “metastatska malignost nepoznatog primarnog podrijetla”, što znači da se proširio tijelom, bez da se znalo gdje se nalazi primarni tumor.

Obitelj Christine McVie objavila je tužnu vijest o njezinoj smrti prošle godine, rekavši da je patila od “kratke bolesti”. Njezin glazbeni genij i topla, duševna vokalna izvedba pomogli su da se nekadašnji blues bend pretvori u jednu od najuspješnijih rock grupa svih vremena, s više od 100 milijuna prodanih albuma diljem svijeta.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.