Prati nas

Vijesti

Burza rada

Sve je više poslova za umirovljenike, ove struke su najtraženije

Objavljeno

|

Tko su zaposleni umirovljenici? Koliku plaću imaju?
ilustracija: S. Bura/mj

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) odnedavno na svojim internetskim stranicama nudi sekciju poslova koji su oglašeni baš za umirovljenike. Već letimičan pogled na popis ponuđenih poslova pokazuje da vlada prava pomama za umirovljenim liječnicima koji se mogu zaposliti u domovima zdravlja diljem Hrvatske.

Velik broj umirovljenih liječnika traži Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije na svim svojim lokacijama, kao i dom zdravlja Zagrebačke županije. Pretežno se radi o specijalizacijama obiteljske medicine, ginekologije i pedijatrije. Umirovljeni liječnici traže se i u Viru, Donjem Vidovcu, Dubrovniku i Otočcu. Iskazana je potreba i za pristojnim brojem umirovljenih medicinskih sestara.

Velika potreba oglašena je i za farmaceutima koji, čini se, mogu birati u kojem kraju Hrvatske žele raditi. Iznenađujuće, traže se i brojni socijalni radnici te ponešto pravnika.

U Zagrebu je otvoreno nekoliko pozicija za umirovljene građevinske inženjere te voditelje gradilišta, ali i električare, što je razumljivo s obzirom da su radovi na obnovi usisali sav raspoloživ kadar.

U prvih deset stranica oglašenih poslova gotovo da nismo našli niti jednu ponudu za nekvalificirane radnike, dok je od poslova za koje je potrebna srednja stručna sprema oglašeno i nekoliko radnih mjesta administratora i knjigovođa.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.