Prati nas

Vijesti

Iz zraka

Umirovljenika ubila leteća krava, nije imao šanse

Na nekim dijelovima željeznice podignute su čak i metalne ograde kako životinje ne bi pasle na pruzi.

Objavljeno

|

U Indiji je krava sveta životinja.
ilustracija: S. Bura/mj

Shivdayal Sharma,(82) istog je trena preminuo nakon što je na njega sa sto metara visine pala – krava. Životinja se nalazila na tračnicama kada je u nju udario brzi vlak i odbacio je nebu pod oblake.

Nezapamćeni incident dogodio se u indijskom Alwaru kada je krava zalutala na obližnju željezničku prugu. Indijski mediji navode da je kraj nesretnog muškarca kojeg je zdrobila krava u slobodnom padu stajala još jedna osoba, no na sreću – za dlaku je izbjegla smrt.

Incidenti s kravama na tračnicama postali su zabrinjavajuće česti s čak 26.180 prijavljenih slučajeva od 2022. do 2023. godine. Ova alarmantna statistika potaknula je mnoge da od vlasti zatraže strože sigurnosne propise kako bi se zaštitile životinje i spriječila materijalna šteta na vlakovima.

Ministar željeznica Ashwini Vaishnaw izjavio je da vlasti uklanjaju smeće i raslinje uz prugu kako bi se izbjegli naleti na krave, no u ovom slučaju to nije pomoglo. Na nekim dijelovima pruge podignute su čak i metalne ograde kako životinje ne bi pasle na pruzi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.