Prati nas

Ljubav

Pitanje srca

5 znakova da se zaljubljuje u vas: Postaje li zabava ozbiljna veza?

Sve je više osoba u trećoj životnoj dobi spremno potražiti novu ljubav. Pravila romantičnih izlazaka su se promijenila od vremena naše mladosti, a u svemu nije lako prepoznati gaji li druga strana romantične osjećaje.

Objavljeno

|

Kako pronaći partnera?
ilustracija: S. Bura/mj

Davno su prošla vremena kada su zrele žene, nakon što bi se razvele ili obudovjele, sjedile doma, nakuhavale zimnicu i brinule o obitelji. Srećom, prevladala je filozofija prema kojoj imamo pravo potražiti životna zadovoljstva i nakon teških životnih perioda pa se sve više umirovljenika odlučuje potražiti ljubav o kojoj su, možda, cijeli život sanjali.

No i tu postoje neka pravila koja nisu postojala u vrijeme naših majki i baka. Bez obzira na to koliko dugo izlazite s nekim muškarcem, sve dok ne obavite razgovor o “ekskluzivnosti”, riječ je samo o zabavljanju. To znači da on može izlaziti s drugim ženama, a vi s drugim muškarcima. Ili još jednostavnije: Lijepo vam je kad ste skupa, ali još uvijek čekate da naiđe pravi ili prava.

Postoji i druga strana medalje: Ako izlazite s više muškaraca u isto vrijeme, ne možete im se posvetiti u mjeri u kojoj biste trebali. Možda ćete propustiti svog princa na bijelom konju. Ipak, što se događa kada počnete gajiti osjećaje prema nekome tijekom tog procesa pokušaja i promašaja? Kako možete znati osjeća li on isto prema vama? Portal Sixty and me donosi pet znakova po kojima možete vidjeti da i on “trza” na vas.

5 znakova da je romantično zainteresiran

  1. Želi vas upoznati s najužim krugom prijatelja i obitelji. Kolege i poslovni eventi su jedno, ali ako vas upoznaje sa svojom obitelji i bliskim prijateljima, znajte da je zainteresiran.
  2. Mijenja svoj izgled. Na primjer, odjednom počinje nositi ružičastu košulju jer ste ranije spomenuli da mislite da muškarci koji nose ružičasto izgledaju seksi.
  3. Koristi riječ “mi” kada govori o budućnosti.
  4. Dopušta vam da vidite njegovu šašavu stranu. Dovoljno je otvoren i s vama može biti ono što je.
  5. Planira velike geste i razrađene spojeve kako bi vas osvojio.

Pri tome treba uzeti u obzir i svojevrsnu nesinkroniziranost između muškaraca i žena, upozorava stručnjakinja za muško-ženske odnose Michele Burghart. “Iako muškarci mogu biti nespretni u izražavanju osjećaja, obično se zaljubljuju brže od žena. Vrlo brzo žele ući u ekskluzivne veze kako bi eliminirali konkurenciju, a tek onda kreću s upoznavanjem partnerice. S druge strane, žene vole prvo upoznati muškarca, prije nego što se obvežu. Naš način je bolji jer nam štedi vrijeme. Ne upuštamo se u veze, ako nismo sigurne da je on taj za duge staze”, kaže Burghart.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.