Prati nas

Povjerljivo

Komplicirani odnosi

Svekar cijeli život vidi samo sina iz drugog braka, mog supruga ni bolesnog ne zove

Gospođa Darija (60) teško podnosi ponašanje svekra prema njezinu suprugu (62). Ne može više izdržati pritisak i bol, pa je odlučila napisati ove retke, ne bi li barem malo olakšala dušu. Trpi, kaže, jer njezin suprug od svoje desete godine, kad su mu se razveli roditelji, nije osjetio očinsku ljubav i to ga, hoće-neće, proganja.

Objavljeno

|

Svekar ne mari za bolesnog sina
ilustracija: S. Bura/mj

Zanemarivanje sina iz prvog braka i usmjeravanje ljubavi, pažnje i financijske pomoći samo na sina iz drugog braka, neminovno ostavlja posljedice na oštećenu stranu. Upravo to zanemarivanje od ranog djetinjstva proživljava suprug gospođe Darije, a i ona trpi s njim. Kako nam je napisala u povjerljivom pismu, to ih muči osobito sada kad se suprug bori s malignom bolešću, a svekar se ne udostoji ni nazvati.

“Otac mog supruga razveo se od majke kada mu je bilo svega deset godina. Svekar se ponovo oženio i u drugom braku dobio sina. Sve je divno funkcioniralo kad im je taj drugi sin podario dvoje unučadi. Moj suprug i ja nemamo djece, ali otac baš i nije previše vezan za prvo dijete, mog muža. Ljubav je usmjerio prema unucima, drugom sinu i snahi. Ta je ljubav bila neizmjerna, ali se drugi sin, Petar, upustio u čudne poslove te se zadužio na svim poljima”, kaže Darija.

“Njegova supruga Jasna tada je predala zahtjev za razvod, ali moj svekar i njegova supruga išli su spašavati taj brak. To ih je odvelo tako daleko, da su naposljetku izgubili svu imovinu i još se toliko zadužili, da je to prestrašno. O svemu tome prvi sin, moj suprug, nije ništa znao. Kada smo saznali pokušali smo mu pomoći, ali Petar živi u najskupljoj zemlji na svijetu, ne plaća alimentaciju, ne radi ništa. A suprug i ja oboje radimo od svoje 19. godine!” opisuje situaciju naša čitateljica.

Ne zove ga ni u teškoj bolesti

“Kakav je svekar, pokazalo i prije dvije godine, kad je moj suprug obolio od maligne bolesti. Otac ga nazove možda jednom u dva mjeseca, dok drugog sina i dalje uzdržava bijednom mirovinom i posuđenim novcem. Dug mu je sada već narastao na preko sto tisuća eura.

Na kraju su, kaže Darija, prekinuli sve kontakte sa svekrom i njegovom suprugom. “Većina rodbine i prijatelja se čudi što to nismo napravili i ranije, ali mi zaista nismo imali pojma što se događa. Nikada se s nama nisu posavjetovali oko hipoteke, kredita i sličnih radnji, što me čudi osobito iz razloga jer sam ja tu stručna i radim u tom sektoru. Kako netko može tako bezbrižno lagati i zanemariti prvo dijete, ma koliko godina imalo?”

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.