Prati nas

Vijesti

Split

Domovi poskupjeli, a posebno naplaćuju klimu i hladnjak

To je trebalo uvest davno prije, kazao je ravnatelj Doma za starije i nemoćne Split Ivan Škaričić.

Objavljeno

|

Poskupljuju domovi za umirovljenike
screenshot: GoogleMaps

U valu poskupljenja poskupjeli su i domovi za starije i nemoćne u Splitu. To i ne bi bila neka vijest da obavijest o poskupljenju nije objavljena na oglasnim pločama županijskih domova poslije radnog vremena pred produženi vikend, što je uznemirilo korisnike, javlja HRT.

Prema novom cjeniku, od prvoga svibnja umirovljenici smješteni u subvencionirane domove smještaj će plaćati u prosjeku 100 eura više. Štićenici doma su, međutim, uočili još nešto.

“Sad nam je nametnuto davanje tko ima klimu 15 eura mjesečno za klimu. To nikad do sad nije bilo. Frižider tko ima 15 eura mjesečno za frižider. Te dvije stavke su 30 eura mjesečno. To vam je godišnje 360 eura”, rekao je jedan od korisnika. 

“Istina, nije se naplaćivalo. To je bilo, mogu slobodno reći, naš poklon korisnicima. Svi drugi domovi u Hrvatskoj ili gotovo svi koji su u vlasništvu županija i gradova ili ministarstva naplaćuju. To je trebalo uvest davno prije”, kazao je ravnatelj Doma za starije i nemoćne Split Ivan Škaričić.

“Ono što je bit ovog svega da je cijena u našim domovima sada s ovim povećanjima manja u prosjeku, u odnosu na kategorije, manja od 500 eura, a da štićenici naših domova koji su u sustavu Centra za socijalnu skrb nije povećana cijena ni za jednu lipu”, kazao je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.