Prati nas

Povjerljivo

Život piše romane

Dinko (60) se spasio: S trećom ženom sam imao sreće kao nitko

Prva ozbiljna ljubavna priča u životu gospodina Dinka (60) iz Zagreba započela je prije 29 godina – on je bio prešao tridesetu, a njegova supruga nije bila napunila ni dvadeset. Kako je ispričao za Mojevrijeme.hr, kad im je sin bio u srednjoj školi, ona se jednog dana samo spakirala, ostavila mu dijete i otišla raditi u Austriju. Potom se drugi put ženio, taj je brak bio još gori. Ali zato ga je htjela treća sreća, sadašnja mu je supruga, kaže ‘čista milina’.

Objavljeno

|

Muškarac je dobar s bivšom ženom.
ilustracija: S. Bura/mj

S gospodinom Dinkom sasvim sam slučajno povela razgovor, na klupici u kvartu. Ja sam prebirala po mobitelu, on je pogledavao u nebo i komentirao naglas da će kiša, ali da ionako žuri jer mora po bivšu ženu na kolodvor.

”O, u dobrim ste odnosima s bivšom ženom? Pa to je lijepo čuti”, rekoh mu. I tada je, malo po malo, otkrivao svoj ljubavni život u kojem je bilo brodoloma, ali je na kraju ipak našao mirnu luku.

“Ova bivša žena koja me sada zvala ima problema u drugom braku, muž joj je u Austriji, ona je s njihovim osmogodišnjim djetetom ovdje, mislim da imaju problema samo neće mi reći. Kaže da dijete ovdje ide na terapije i svako me malo zove da je negdje prevezem ili joj nešto riješim. A gledajte, ostali smo u dobrim odnosima jer zajedno imamo sina, on sada ima 27 godina. Nakon srednje škole otišao je k njoj u Austriju, ona mu je pomogla da se skrasi. Moramo se poštovati”, rekao je.

“Možda bi vam se htjela vratiti”, umiješam se i u tom trenutku pomislim kako je moja upadica vjerojatno sasvim neumjesna. Srećom, nije se uzrujao, samo je odmahnuo rukom i nastavio: “Gledajte, ja sam nakon nje najprije imao još jedan brak, to je bio moj najveći promašaj i nije dugo trajalo. Sada sam već skoro 15 godina s trećom ženom. Imao sam sreće kao nitko, vi nemate pojma kakva je to divna žena. Ja nemam dovoljno riječi hvale za nju. Da sam je s povećalom tražio, ne bih takvu našao, potrefilo mi se. Duša od žene, zahvalan sam životu što je imam. Smirena je, strpljiva, puna razumijevanja, marljiva, svaka joj je riječ na mjestu. Ne bih je prevario ni za što na svijetu”, hvalio je treću suprugu.

Osjetila se razlika u godinama

S prvom ženom se, kaže, baš osjetila razlika u godinama. “Ništa ja njoj više ne zamjeram. Ostavila me samog sa srednjoškolcem, dvije i pol godine smo se čak i dobro snalazili, sve dok nije završio školu. Onda je otišao k njoj u Austriju, ona mu je puno pomogla da se gore snađe, nema onda smisla tjerati negativu i nervirati se. Uostalom, bila je mlada kad je otišla, puno je mlađa od mene. Nije se njoj više milio dosadan brak, bilo je i nesuglasica, bolje da smo se razišli”, kaže mi.

Kad bivša supruga iz Austrije dođe u Zagreb, pomogne joj ako nešto treba, a nova se supruga ne ljuti jer imaju dobar odnos pun povjerenja. “Pravo da vam kažem, ta moja prva supruga i dan danas se ponaša kao dijete. Čim joj se nešto zakomplicira, zove me upomoć. Ja još radim, vozim kombi, ona zna da sam stalno na cesti pa ju prevezem gdje treba, bez auta je tu”, iskren je gospodin Dinko.

Sin obožava treću suprugu

Život bi mu bio pun poraza i jada, priča mi dalje, da nije upoznao sadašnju družicu. “Znate, razvodi, problemi, mijenjanje poslova, sve to čovjeka izmori. Ne znam kako bih završio da nisam upoznao sadašnju ženu. Ne usudim se ni pomisliti. U moj je život uvela reda, ali i spokoja.”

“Sretan sam jer ju i moj sin obožava, često dođe iz Austrije, a često i zove. Ne mene, već nju, ovu treću ženu. Evo jučer su njih dvoje preko mobitela razgovarali više od sat vremena. Ne znam o čemu imaju toliko pričati, već su mi išli na živce. Ali sam sretan što imaju takav odnos, vidim da se njoj povjerava o svemu”, otkrio je.  

Normalni odnosi su – mogući

U ova, kako volimo reći, luda vremena, kad se ponekad ne zna tko pije, a tko plaća, kad se brakovi olako raskidaju (i, doduše, sve rjeđe sklapaju), drago je čovjeku čuti da još ima oprosta, normalnih odnosa, optimizma unatoč udarcima. Gospodin Dinko ova je moja razmišljanja prekinuo pozdravom, uz napomenu da sada stvarno žuri prevesti bivšu suprugu jer ga čeka na kolodvoru, a poslije će sa sadašnjom ženom otići k punici. Zvala je na ručak.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.