Prati nas

Vijesti

Idila

Hrvatska ima jedan od najboljih gradova za život u mirovini

Hrvatska ima relativno niske troškove života, dostupnu zdravstvenu skrb i visoku kvalitetu života, predstavili su nas.

Objavljeno

|

kada će isplatiti 13. mirovinu?
ilustracija: mj/mojevrijeme

Dubrovnik se našao na četvrtom mjestu popisa deset najboljih europskih gradova za život u mirovini, koji je objavila popularna web stranica The Travel. Na prvom je mjestu ciparski Paphos, a slijede sicilijansko ljetovalište Taormina i irski Kinsale.

Dubrovnik je svoju visoku poziciju zaslužio zbog “bogate povijesti, prirodne ljepote i mediteranskog šarma”, prenosi Jutarnji list.

Oglas

“Sa svojim dobro očuvanim srednjovjekovnim gradskim zidinama, popločanim ulicama i zadivljujućim obalnim krajolikom, Dubrovnik ima mnogo mjesta koja vrijedi vidjeti i istražiti.”

“Umirovljenici mogu uživati u opuštenom stilu života, ukusnoj domaćoj kuhinji i beskrajnim kulturnim iskustvima”, poručuju. Prema njihovu izračunu, mjesečno je za život u tom gradu potrebno, za prilike hrvatskih umirovljenika nemalih, 2.300 eura.

Europa je već godinama san mnogih umirovljenika, jer nudi prirodne ljepote, bogatu kulturu, ali i sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu. Osim toga, jednako je jednostavno pronaći malo mirno mjesto s pogledom na prirodu ili more, kao i veliki grad prepun sadržaja. Važni kriteriji u izboru su bili troškovi života, klima i prisutnost iseljeničkih zajednica zemlje iz koje dolaze. “Hrvatska ima relativno niske troškove života, dostupnu zdravstvenu skrb i visoku kvalitetu života”, predstavili su nas.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

Oglas