Prati nas

Vijesti

Čvrsto obećanje

Prosječna mirovina u Srbiji raste na 390 eura, najavio ministar financija

Kako se pohvalio, uprkos svjetskoj ekonomskoj krizi, ‘Srbija stoji puno bolje od većih i razvijenijih zemalja u regiji i svijetu’.

Objavljeno

|

Rastu penzije u Srbiji
ilustracija: S. Bura/mj

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar financija Siniša Mali gostovao je jutros na televiziji Pink. Komentirao je brojne gospodarske teme; od izravnih stranih ulaganja do plaća i mirovina.

“Od 1. siječnja iduće godine prosječna mirovina bit će 390 eura. Idemo pomoći i svim majkama i već u rujnu će biti isplaćeno 10 tisuća dinara za svako dijete do 16 godina. To je velika pomoć koja nikada ne prestaje. Prisjetite se sve dosadašnje pomoći od početka korone. Nije slučajno što još uvijek imamo stabilnu ekonomiju”, rekao je Mali i dodao:

“Želimo da građani osjete na svojim džepovima da žive bolje. Za tri mjeseca već će naši medicinski radnici i prosvjetni radnici imati plaću veću za 5,5 posto, a svi zaposleni u javnoj upravi za 10 posto.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.