Prati nas

Mozaik

San snova

Umirovljenik Željko je u 42 godine života skupio 30 godina staža

Ljudi, kaže, znaju biti bezobrazni no i na to se naviknuo. Čudno im je da je tako mlad u mirovini.

Objavljeno

|

Kako u ranu mirovinu? Kako što prije u mirovinu?
Željko Marković (screenshot: RTL)

Željko Marković (54), kandidat u gledanoj RTL-ovoj emisiji “Večera za 5 na selu”, jedan je od umirovljenika koji radi na pola radnog vremena kao vozač, uz zadržavanje mirovine. Naime, riječ je o pravom penzionerskom junioru, budući da se umirovio sa samo 42 godine.

“Cijeli život sam radio poslove gdje sam imao beneficirani radni staž. Prvo na željeznici pa u vojsci, onda policija. Te ratne godine se računaju duplo. Imao sam 30 godina staža i bilo mi je dosta policijskog posla. Stresan je to posao. To je razlog”, ispričao je ovaj Slavonac koji je u Rijeci završio zbog ljubavi.

Ljudi, kaže, znaju biti bezobrazni no i na to se naviknuo. “Ne osjećam se kao umirovljenik jer još uvijek radim, iako se ljudi čude jer sam mlad. Ima zajedljivih komentara. Nekada mi bude neugodno što sam tako mlad u mirovini, ali to je bilo moje pravo koje sam iskoristio”, rekao je Željko.

U Rijeci živi s djevojkom Ivanom, s kojom je u vezi pet godina. “Vikendima i kad god sam slobodan, volim otići u šetnju, na izlet, Ivana i ja se u tome malo kosimo – ona više voli more, a ja prirodu, šumu tipa Fužine… Bajkovite su mi. Volim ja i more, ali ne toliko možda, volim šetati uz potok, rijeku, brati gljive, šparoge. Jedino što imam strah od zmija. Ivana i moji prijatelji rekli bi vam da sam tvrdoglav, ali da sam uredan i pošten čovjek. Poštenje mi je najvažnije”, ispričao je nekadašnji policajac.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.