Prati nas

Povjerljivo

Život piše romane

Baka živi u susjednom selu, a na cesti si ne bi prepoznala unuka

Naša sugovornica Milena iskreno je ispričala da se snahina majka toliko protivila udaji svoje kćeri za njezina sina, da teče već sedma godina otkako je ne želi ni vidjeti. Posjete je zabranila i suprugu, a nisu se smekšali ni kad su saznali da su postali baka i djed.

Objavljeno

|

Što kad baka i djed ne žele vidjeti unuka?
ilustracija: S. Bura/mj

“Moja snaha je divno, ali jako ranjeno biće. Iskreno mi ju je žao jer koliko god je sretna s mojim sinom, vidim da ju strašno izjeda što su je se roditelji, takoreći, odrekli. Ubrzo nakon udaje i dolaska u našu kuću, snaha je rodila i niti tada njeni majka i otac, koji su još mladi ljudi od oko 55 godina, nikad joj nisu došli u posjetu”, priča nam dok teško izgovara svaku riječ.

“Moj petogodišnji unuk Luka je veseo, umiljat, dobroćudan, privržen svima nama. U naše živote unosi neopisivu radost, a zamislite što propuštaju drugi baka i djed. I da se sretnu negdje na cesti, ne bi si jedino unuče ni prepoznali”, govori gospođa Milena čija je snaha, otkriva nam, također jedinica u obitelji.

Kad-tad će naletjeti na unuče

Rekla je, povjerava nam, snahi da razmisli kada će i što reći djetetu jer će kad-tad morati saznati da ima još jednu baku. “A morat će mu reći i da u životu ima i djeda, jer mog muža nažalost nije upoznao, preminuo je prije njegova rođenja. To bi djetetu moglo izazvati burne emocije, moramo biti oprezni”, naglasila je.

Oglas

Kako kaže, žive u maloj sredini. Ne gravitiraju na ista mjesta, liječniku, u dućan, na poštu, kiosk  i slično, ali opet, jedna je tu općina i nekoliko drugih institucija pa je za očekivati je da će se sresti.

“Samo čekam dan kad će negdje naletjeti na nas dok smo s mališanom, jako me zanima kako će ta baka i taj djed reagirati. Ako imaju još imalo srca, pa mora ih to dijete malo dotaknuti, bilo bi lijepo da oproste što zamjeraju i budu ono što bi trebali biti – roditelji, baka i djed, svekrva i svekar. Mi držimo do obitelji, mi bi prihvatili njihovu dobru volju za pomirenjem, kad bi je pokazali”, rekla je gospođa Milena.

Snaha se razboljela na štitnjaču

Od stresa koji je njezina snaha proživjela od trenutka kad je kriomice pobjegla k njima, oboljela je na štitnjaču koju drži pod kontrolom zahvaljujući lijekovima. “Bilo joj je previše trpjeti stroge zabrane izlazaka, a sve kako se ne bi viđala s mojim sinom, uz objašnjenje da je nije dostojan. Rodila je s 22 godine, bez podrške majke, dijete je odrastalo, a njeni za nju ni njega nikad nisu ni pitali”, doznajemo.

“Trebate vi živjeti sa spoznajom da su vam roditelji odnosno baka i djed udaljeni 27 kilometara, a da vas ne žele vidjeti. Strašno, ne bih nikome poželjela. Mogu jedino pokušati biti joj najbolja moguća svekrva, i baka našem Luki, i moliti se da  ona duhovno ojača do te mjere, da joj to prestane nagrizati zdravlje”, rekla je za kraj naša sugovornica Milena.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.