Prati nas

Vijesti

Hrvatska stranka umirovljenika

Gabričević (HSU) i Puljak dogovarali više radnih mjesta za umirovljenike u Splitu

Korisnicima umirovljeničke kartice Moj zlatni Split, a koja se godinama primjenjuje u Splitu, povećat će se mjesečni iznos potpore za namjensku nabavu namirnica i potrepština unutar ograničene mreže prodajnih mjesta.

Objavljeno

|

11 zahtjeva umirovljenika
Veselko Gabričević (foto: HSU)

Izaslanstvo Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), predvođeno predsjednikom Veselkom Gabričevićem, sastalo se s gradonačelnikom Splita Ivicom Puljkom. Kako je izvijestila ova donedavno parlamentarna umirovljenička stranka, prihvaćeni su brojni zaključci sastanka.

Između ostalog, gradska uprava će započeti s projektom izgradnje umirovljeničkih dnevnih boravaka obzirom da je oko 48. 000 građana Splita u mirovini te postoji velika potreba za ovakvim oblicima umirovljeničkog smještaja.

Korisnicima umirovljeničke kartice Moj zlatni Split, a koja se godinama primjenjuje u Splitu, povećat će se mjesečni iznos potpore za namjensku nabavu namirnica i potrepština unutar ograničene mreže prodajnih mjesta. Za sada nije objavljeno koliko će to povećanje iznositi.

Zbog velikog interesa umirovljenika za rad u mirovini, Grad Split bi trebao i razmotriti mogućnost njihova zapošljavanja u komunalnom redarstvu, naplati parkinga i sličnim djelatnostima na obostrano zadovoljstvo gradskih službi i umirovljenika, priopćio je HSU.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.