Prati nas

Vijesti

Andrej Plenković

‘Mirovine su rasle čak 40 posto u odnosu na 2016., pomagali smo umirovljenicima’

Početak sjednice GSV-a premijer Plenković je iskoristio za još jedno nizanje uspjeha njegove vladavine. Između ostalog, pohvalio se i s onim što je učinio za umirovljenike.

Objavljeno

|

Jesu li rasle mirovine za vrijeme Plenkovićeve vlade?
Andrej Plenković (screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube)

Premijer Andrej Plenković (HDZ) komentirao je broj zaposlenih i stanje s mirovinama na početku sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća.

”Broj zaposlenih je povećan za 190 tisuća, a nezaposlenost je rekordno niska, 5,6 posto u lipnju ove godine. Broj osiguranika je povećan za 182 tisuće. Prosječna neto plaća bila je 1.130 eura u svibnju. To je nominalni porast od 50 posto u odnosu na početak našeg mandata. Minimalna bruto plaća je danas 700 eura, 560 neto, s tendencijom rasta”, pohvalio se premijer.

“Mirovina je prosječno iznosila 467 eura u lipnju, 40 posto više nego 2016. Napravili smo nekoliko iskoraka koji su velikom broju umirovljenika pomogli. U svakom paketu pomoći Vlada je vodila računa o tome da pomogne umirovljenicima”, komentirao je.

”Puno smo truda uložili da budemo u poziciji u kojoj smo sada, koja je sigurno izvanredna jer je bolja nego prije. To nije loše za napomenuti”, zaključio je Plenković nakon dugog nizanja uspjeha i namjera svoje vlade; od korištenja europskog novca za obnovu nakon potresa preko pregovora s državnim i javnim službenicima do rasta BDP-a

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.