Prati nas

Povjerljivo

Užasi bivanja svekrvom

Snahe otkrile na koje sve načine namjerno izluđuju svekrve

Volimo mučiti svoje svekrve, priznale su snahe navodeći precizno što sve čine kako bi se majke njihovih muževa osjećale loše.

Objavljeno

|

Kako sve snahe izluđuju svekrve?
ilustracija: mj/mjevrijeme

Odnosi svekrva i snaha nepresušno su vrelo tema, pogotovo kada nisu idilični. No što kada je naizgled sve bajkovito, ali zapravo čine sve da bi se ona druga osjećala loše i posramljeno? Upravo su takve situacije, posve iskreno, iznijele snahe u raspravi na portalu Babycenter. I nisu krile da se osjećaju sjajno baš zbog slatke podle osvete svekrvama.

“Moj apsolutni favorit je da kad se ona ponaša kao da sve zna, kažem joj da bi trebala napisati knjigu. To joj daje do znanja da mislim da je ono što govori besmislica. Također, volim joj reći kako njen sin voli moju boju kose ili neki određenu odjevnu kombinaciju u kojoj se osjećam jako poželjnom. To ju potpuno izludi, iako se trudi to sakriti. Zabavno ju je promatrati”, napisala je jedna snaha.

Nesigurna svekrva

Druga snaha kaže da je njena svekrva odustala od karijere i sjajnog posla kada je zatrudnjela te da zbog toga ima kompleks. “Ponekad, kada se osjećam zlobno, kažem joj da jedva čekam okončati rodiljni dopust i vratiti se karijeri kako bih ponovno zarađivala novac i zadobila natrag svoj identitet. A onda joj kažem da će mi sigurno biti teško uskladiti majčinski život s profesionalnim, ali da sam odlučna to učiniti radi svoje obitelji. Znam da se ona zbog toga osjeća vrlo nesigurno, a ja tada osjećam zadovoljstvo i leptiriće u trbuhu.”

Oglas

Svekrva ne voli da je ispravljaju

“Moja svekrva misli da je najpametnija na svijetu, ali to je daleko od istine. Obično jednostavno ignoriram njeno neosnovano brbljanje, ali povremeno je ispravim i znam da je to dovodi do ludila. Posebno ako se moj suprug i svekar slože sa mnom, što se većinom i događa. Uopće se ne osjećam loše zbog toga. Ona sa mnom razgovara kao da sam glupa”, kaže treća snaha dodajući da ju stvarno nije briga za svekrvine osjećaje.

Svekrva ne želi da bivša snaha ima novu djecu

“Moja bivša svekrva, baka moje djece, poludi kad joj kažem da želim treće dijete. Jednom mi je otvoreno rekla kako je nakon razvoda od oca mog bivšeg muža odlučila da više neće rađati jer nije željela da njena već rođena djeca budu nesretna zato što bi novo dijete imalo oba roditelja. Gledala sam je čudno i rekla sam joj da mnoge obitelji sada žive “višeroditeljskim stilom” i da se djeca ne osjećaju isključeno. Shvatila je da nije rekla najpametniju stvar na svijetu. Ali ja sam je zapravo željela pitati je li to isto rekla svojoj kćeri koja se udala za muškaraca koji od ranije ima dvije kćeri. Naravno da nije.”

Svekar mrzi dugu kosu mog sina

“Tajno uživam u tome što divlje duge kovrče mog trogodišnjeg sina dovode mog svekra do ludila. On često komentira kako dijete treba ošišati, kao da ide na razgovor za posao ili nešto slično!? Znam da je to samo zato što je dječak pa odgađam šišanje što je duže moguće!”

Osramoćena svekrva

“Moja svekrva nikada ne pere podove. To je tako odvratno. Ali ona misli da je najčišća osoba na svijetu. Zato namjerno nosim bijele čarape i hodam u njima po njenom stanu. I onda podignem noge na kauč te spomenem kako su mi čarape prljave kako bi svi uvidjeli da su joj podovi prljavi. Mislim da ću zbog toga ravno u pakao”, zaključila je još jedna snaha.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.