Prati nas

Povjerljivo

Lavina reakcija

Reakcije: ‘Da mi ne daju prići unuku, sve bi ih istjerala iz kuće’

Naravno da u svakoj obiteljskoj zavrzlami postoje dvije strane medalje, samo, teško je uopće pronaći opravdanje za one koji su obitelj zasnovali u kući svojih roditelja, a onda s vremenom više nitko ne razgovara s njima. Ako su ti roditelji bili dovoljno dobri kad su im pomagali da se nastane kod njih, onda su valjda dovoljno dobri i da ih se pozdravi na ulaznim vratima!

Objavljeno

|

Što kad baka ne smije viđati unuka?
ilustracija: S. Bura/mj

Da tome nije uvijek tako, svjedočila je nedavno naša čitateljica Ksenija, koja je ispričala da sin i snaha žive u njezinoj kući, no nemaju baš nikakav kontakt te joj je snaha čak zabranila pristup unuku. Nakon nje javljali su se i  drugi čitatelji i čitateljice koji su u sličnoj situaciji ili znaju nekoga od bliskih ljudi koji proživljavaju to isto.

“Moja se snaha smrtno uvrijedila još dok je bila na porodiljnom. Prvo je sve bilo divno i krasno, ali mi je počelo smetati jer je bila sama doma s bebom, ja sam tada još radila. Sin je radio do kasno, a ja, čim bi došla kući, evo nje s djetetom da ga pričuvam, ona ima nešto dogovoreno”, povjerila nam se gospođa Sonja.

“I tako bi mi premorenoj često ostavljala dijete i do sedam, osam sati, ništa si više nisam stigla napravit, a ona bi otišla u grad. Ide na kavu pa u šoping, kupuje gluposti, sve si to mogu napraviti subotom kad su doma. Samo sam joj jednom rekla da taj dan stvarno ne mogu, a ona počela vrištati da ima dogovoreno i da ne može otkazati. Od tada me sin samo pozdravi, a snaha ne samo da glavu okrene, nego mi ne da više ni dijete pogledati. Onda mi ga sin dovede kad nje nema, zar to nije žalosno?” pojadala se čitateljica Sonja.

Oglas

Ljubazni samo kad nešto trebaju

I čitateljica Senka kaže da njezina prijateljica svaki dan plače jer snaha s njom priča samo formalno. Tako se postavila i rekla im da, ako trudna uđe u njihovu kuću, želi živjeti svoj život, bez tuđeg zabadanja nosa u njen život. Jedva ih smije pogledati, ova već podiže obrvu. “Što joj je trudnoj mogla reći? Poštovala je to, kao što sve drugo poštuje. Samo, kad njima nešto treba, onda su ljubazni, a kad mojoj prijateljici treba zaliti cvijeće kad negdje ode, onda je to užasan problem, snaha urla na sina, sin viče na majku i to vam je luda kuća”, povjerila nam je gospođa Senka.

”Takvi bi iz moje kuće išli van”

Čitateljica Dana također poznaje jednu snahu koja se tako neprijateljski ponaša prema svekrvi i svekru, a i dalje živi u njihovoj kući kao da je njezina. “Ne samo snahu, poznajem ja i zetove koji obitelji dijele na ‘moji i tvoji’. Sve u svemu, to je jako ružno i teško za svaku majku i baku.  No, ja sebi nikad ne bih dozvolila da mi snaha ili zet zabrane kontakt sa unucima, jer ako je tako, sve bi ih skupa istjerala van iz moje kuće ili stana.”

“Imam takav stav i takav karakter, dobra sam k’o duša, sve ću dati, ali ako bilo tko to zloupotrijebi protiv mene, dalje više ne možemo pod istim krovom spavati. A u budućnosti bih oporučno sve što imam ostavila isključivo unucima, bez prava korištenja nasljedstva njihovih roditelja”, čvrsta je u svom stavu gospođa Dana. Ispovijest gospođe Ksenije koja je pokrenula lavinu reakcija pročitajte klikom na ovu poveznicu.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.