Prati nas

Povjerljivo

O tome se ne govori

Snahe iskreno: Volimo svekrve više nego majke rođene!

Za razliku od svekrva iz pakla o kojima se često piše, snahe iz ove priče kažu da su njihove svekrve suosjećajne, pouzdane i razumne. Pravi su oslonac i njima i obitelji.

Objavljeno

|

Kako imati dobar odnos sa snahom? Kako imati dobar odnos sa svekrvom?
ilustracija. mj/mojevrrijeme

Iako mnogi pripisuju snahama da su često nerazumno i pretjerano naklonjene svojim majkama, a protiv svekrva, život nudi i posve suprotne primjere. Na društvenoj platformi Reddit, mnoge snahe su hrabro podijelile svoja iskustva i priče, iznoseći razloge zašto vole svoje svekrve i kako su te veze postale kvalitetnije od odnosa s vlastitim majkama.

U nastavku, prenosimo te zanimljive perspektive, otkrivajući kako ponekad život donosi iznenađujuće i pozitivne obrate u odnosima između snaha i svekrva.

Nedostaje mi moja svekrva

Moja mama je totalno luda i naporna. Stvarno. Ali obožavam svoju svekrvu! Ona je sama odgojila četvero djece nakon što joj je muž poginuo. Živjela je blizu nas, ali prije nekoliko mjeseci je morala preseliti. Nedostaje mi jako.

Oglas

Svekrva me ne osuđuje i nema ispade

Donekle je volim više, iako je mama mama i tek sad kad sam majka više cijenim svoju mamu. Sa svekrvom mogu biti otvorenija. Ne osuđuje me i realna je. Ne uvrijedi se i nema djetinjaste tantrume kad stvari nisu po njenom. Također shvaća kad prijeđe granicu i brzo se zaustavlja. Ona i njen suprug su odlični roditelji, iako su razmazili mog supruga i njegovog brata. Toliko su ga razmazili da više ne mogu podnijeti čistiti i pospremati za njim.

Moja svekrva je moj heroj

Moja svekrva je jednostavna i skromna. Sve se vrti oko njenog unuka. Sve dok je unuk sretan i zdrav, nije joj važno kako to postižemo. Često mi govori da sam najbolja stvar koja se ikad dogodila njenom sinu. Ranije je bila narkomanka i alkoholičarka, a sada je ovisna o cigaretama i čaju. Za mene je ona impresivna gromada žene. Pobijedila je tešku prošlost. Iako je zbog svojih ovisnosti zakazala kao roditelj svom sinu, sada se trudi biti tu za nas, koliko god je moguće i u kojem god obliku nam treba.

Svekrva je moj oslonac

Naravno da volim svekrvu, posebno otkako sam postala roditelj. Svekrva je prva osoba kojoj se obratim za savjete, utjehu i praktičnu pomoć. Ne znam kako bih se nosila sa svim bez nje. Moja vlastita mama ima dobre namjere (uglavnom), ali mi smo na potpuno različitim valnim duljinama.

Svekrva nas poštuje i to je najvažnije

Baš tako, i kod mene je isto! Većinom zato što su moja svekrva i suprug sličnih osobnosti pa mi je, zahvaljujući njoj, puno lakše nositi se s mojim suprugom. Razumijemo se jer on zna biti zahtjevan. Općenito, njen pristup je opušteniji, za razliku od autoritarnog stila moje majke. Ona nas poštuje kao odrasle osobe i to je najvažnija stvar. Ima prijatelje naših godina. Naravno da ima svojih mušica, ali imam ih i ja. Međusobno se poštujemo. Također dobro komunicira i otvoreno izražava svoje osjećaje, što nije način na koji funkcionira moja obitelj. Zato je moja svekrva super.

A vi, što mislite? Može li se voljeti više svekrvu nego rođenu majku? Povjerite nam se.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.