Prati nas

Povjerljivo

Ljuta na supruga i svekrvu

‘Suprug više puta dnevno zove mamicu, a ja ludim. Što učiniti?’

Nerijetko naši čitatelji svjedoče o zatrovanim odnosima sa svekrvama odnosno punicama. I dok zna biti itekako opravdanih razloga za svađu u obrani braka, u ljudskoj je naravi da ponekad tražimo probleme i tamo gdje ih nema. To bismo, kad bismo gledali površno, mogli reći za našu čitateljicu Željku, koja se žali da njezin suprug svaki dan jednom ili više puta zove svoju majku, i sve živo raspreda s njom.

Objavljeno

|

Muž je jako vezan za majku
ilustracija: S. Bura/mj

Kad mi se počela žaliti na supruga Nenada (43), koji svaki dan nekoliko puta zove majku, u prvi mah sam pomislila da moja sugovornica Željka (44) pretjeruje. No, na kraju priče još me jednom uvjerila da je svakome njegov problem najveći pa treba shvatiti i ženu koja za sebe kaže da se u dubini duše osjeća jako nesigurnom i zapostavljeno jer, kako zaključuje, od supruga ne prima dovoljno pažnje.

Evo kako je opisala svoj problem: “Ja se ni nakon devet godina našeg braka, čak ni nakon što nam se rodilo dijete pa su mi se obaveze povećale, nisam mogla naviknuti na ono što smatram suprugovom ovisnošću o svojoj mamici. Jer što drugo reći nego ovisnost, kad on svaki dan kad dođe s posla prvo sjedne, pojede, i hvata se mobitela sa ‘idem nazvati majku’. Onda ja dok njoj priča, saznam što mu se događa na poslu, kako je, kakvi su mu planovi”, govori nam.

Uslijede, priča nadalje, često i večernji pozivi. “Onda se navečer uvijek nečeg sjeti, oko čega se treba konzultirati s majkom. Evo, nju zove koji novi frižider da kupimo, jer nam se pokvario stari. Nju zove da ga boli gležanj. Njoj se povjerava da je sreo strica i da mu je ovaj nešto ružno odbrusio. I tako svaki dan u krug, a ja saznajem posredno. Tko zna koliko toga ni ne saznam”, rekla je.

Oglas

Zove i kad su na godišnjem

Početkom srpnja bili su, kaže, na moru, on je, čim su stigli, opet prvo zvao mamu. “Znači, ja teglim torbe, krenem raspakiravati, smještam u frižider, ne znam gdje mi je glava, on izađe na terasu i javlja se majci, opisuje kako je prošao put, kakav je apartman, kakvo je vrijeme, kako je mali, kakva je gazdarica, ma kažem vam on kao da nema osjećaj za svoju obitelj nego stalno mama pa mama”, požalila se nadalje.

“Za mene ne pitaju ni suprug ni svekrva. Ja se sada ozbiljno pitam kako je s 36 godina uopće i pristao sa mnom otići od svoje majke. Zamislite da sam tada popustila i doselila k njima u kuću kao što je predlagao? Ne, ne bih izdržala ni tjedan dana, ako mi je i ovo što sad izvode nenormalno”, rekla je iskreno.  

Često i sam ode do mame

Kako kaže, smeta ju to tim više što njegova majka živi nekoliko kilometara od njih, pa ju često posjećuju zajedno, a i suprug se ponekad zaleti sam do nje. “Moji su pak daleko, zbilja se rijetko viđamo, a ja svoje roditelje nazovem svakih par dana. Znaju sve o nama, a opet ne prepričavam svakodnevne detalje kao on. Nemam ni vremena za to kao on. Pitam se jesam li ga oslobodila previše obaveza oko kućanstva, jesam li ja negdje pogriješila da se on toliko posvećuje majci, ili je jednostavno do njega, do odgoja, ili do same svekrve koja ga kontrolira – ne znam više ni sama”, govori nam.

Kako bilo, zaključila je na kraju sama da misli da je nesigurna u sebe i da ne dobiva dovoljno ljubavi s njegove strane. “Ja sam mu odmah na početku, da mu ugodim, nastavila kuhati, prati i čistiti, baš kao što mu je to 36 godina radila mama. Preuzela sam brigu i o sinu, on je kao tata tu više za to da ga vozi na aktivnosti i na sladoled, poigra se s njim malo i naravno, vozi ga odmalena stalno baki, odnosno svojoj dragoj majci.”

“Meni sve to ide na živce i ne volim više ići kod nje i smješkati joj se. Ona je jako ljubazna i znam da mu je velika podrška, ali on sada ima ženu i dijete, mislim da bi oboje to trebali shvatiti. Ovako se ja stalno osjećam negdje po strani. Kad mu prigovorim, kaže mi da pretjerujem i nastavi po starom. Što bih trebala učiniti?” požalila se na supruga i svekrvu naša sugovornica Željka.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.