Prati nas

Povjerljivo

Jezivo

‘Svekrva je napisala jezivu priču, kako se postaviti?’

Obuzetost unucima nije neobična stvar, no neke bake prijeđu granicu. Što kada ljubav prema djeci preraste u ponašanje dostojno Zone sumraka?

Objavljeno

|

Poremećena baka želi da roditelji umru kako bi ona u potpunosti mogla preuzeti brigu o unučadi.
ilustracija: S. Bura/mj

Nisu rijetke bake koje se u odnosu na unučad pokušavaju postaviti kao majke pa se čak i natječu s pravom djetetovom majkom. No što kada baka u svom svijetu mašte prijeđe granicu poremećenosti? O takvom je slučaju pisala majka petogodišnje djevojčice koja je zatražila savjet od Slateove kolumnistice Prudence. Pseudonim je to iza kojeg se krije poznata novinarka Emily J. Yoffe.

“Suprug, naše troje male djece i ja nedavno smo išli na odmor sa svekrvom i svekrom. Mi smo osigurali smještaj”, kaže čitateljica i dodaje da se njena svekrva ponaša više kao majka svoje unučadi, nego kao baka.

“Ona ih voli, ali se previše miješa, stalno me osuđuje i nedostaje joj poštovanja prema meni i mom suprugu”, nastavlja priču pa dodaje da je svekrva petogodišnjoj unučici donijela knjigu u kojoj su nedostaje dvije posljednje stranice. Knjiga je bila o djevojčici koja svako ljeto posjećuje svoju baku. Poduzetna svekrva uzela je olovku u ruke kako bi dopisala kraj priče koji nedostaje.

Oglas

Svekrva spisateljica

“Napisala je završetak u kojem djevojčičini roditelji umiru i ona zauvijek živi s bakom. To je napisala kao sretan kraj priče! Kada smo joj rekli da je to neprimjereno, optužila je našu petogodišnju kći rekavši da je to bila njena ideja. Toliko sam uznemirena da ne mogu ni gledati tu ženu. A sada predlaže da se ponovno okupimo sljedeći mjesec i idemo kampirati. Što bismo trebali učiniti?” pita ova užasnuta majka.

“Hvala vam na ovom prijedlogu za natjecanje u kategoriji ‘Najgora svekrva godine’. Upadljive, osuđujuće i nepristojne svekrve su česta pritužba. No, potrebna je određena genijalnost da se dođe na ideju kidanja posljednje stranice dječje knjige i pisanja sretnog kraja o tome kako dijete postaje siroče, a sve da bi moglo zauvijek živjeti s bakom”, odgovorila je Prudence.

“Vrijeme je da vaš suprug objasni svojoj majci da, iako očito voli djecu, kao i obrnuto, mora ozbiljno preispitati svoje ponašanje. Treba joj objasniti da možda nije svjesna toga da konstantno podriva vas dvoje kao roditelje.”

“Sada je potpuno izgubila kompas sa fantaziranjem o radostima bivanja siročetom. Mislim da bi joj vaš suprug trebao reći da će kampiranje ove godine biti odgođeno. Može reći da ste oboje toliko bijesni da ćete otići obiteljski, ali bez nje. Može reći i da se nada da će joj ova pauza pružiti priliku da razmisli kako biti dobra baka koja ne podriva roditelje”, zaključila je Prudence.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.