Prati nas

Povjerljivo

Problematični odnosi

Mile živi sapunicu: Moja kći i sin moje nove žene su loši roditelji našem unuku

Kad umre jedan od roditelja, a drugi se s vremenom ponovo zaljubi, djeca često budu izvan sebe od negodovanja. Novi brak oca odnosno majke smatraju najvećom obiteljskom izdajom – neki se s vremenom pomire s novonastalim stanjem, dok drugi cijeli život žive u mržnji i odbijanju. Situacija o kojoj nam se izjadao gospodin Mile još je korak kompliciranija o toga.

Objavljeno

|

Komplicirani obiteljski odnosi
ilustracija: S. Bura/mj

Gospodin Mile se nakon smrti supruge odlučio ponovo oženiti. Nailazio je, povjerava nam, na brojne neugodne reakcije i sa strane svoje obitelji, a osobito ga je žestoko napala obitelj njegove bivše supruge. To ga ipak nije pokolebalo da ozakoni svoju novu sreću.

“Ja sam se unatoč svemu i svima ipak ponovo oženio. I tu nastaju moji problemi. Moja kći nikako ne može prihvatiti moju suprugu kao svoju majku, što je i normalno. A djeca moje supruge ne mogu prihvatiti mene, jer im ja ne mogu zamijeniti oca. Oni su čas razumni, čas nepredvidivi”, povjerava nam gospodin Mile.

Neodgovorni roditelji

Potom smo otkrili da je njegova obiteljska zavrzlama velika poput onih u sapunicama, jer je sin njegove nove supruge bio u braku s njegovom kćeri, ali su rastavljeni.

“Moja kći i njezin sin su rastavljeni, ali imaju prekrasnog sina koji će uskoro napuniti 7 godina. Oboje bivših supružnika su prema njemu neodgovorni i zbog toga puno vremena provodi kod nas, dakle svojih bake i djeda. Ali njegov otac – sin moje supruge – totalno je poludio i uvijek mu nešto smeta”, priča nadalje.

Prema sudskoj presudi, dijete bi većinu vremena trebalo provoditi s ocem, no gospodin Mile tvrdi da ga ovaj uzima samo i isključivo kad njemu to odgovara. “Mi mu činimo neizmjerno veliku uslugu, ali on je nezahvalan do bola. Koliko-toliko ga uzima kod sebe samo zbog primanja na koja mali ima pravo. Nama prkosi, ali sam siguran da će vrijeme pokazati gdje je kome mjesto”, tvrdi gospodin Mile.

Kao djed, unuku nastoji pomoći i olakšati djetinjstvo kako najbolje zna i može. “Mi djetetu omogućujemo sasvim normalan život, ali svejedno im ne valjamo. Oba roditelji su pod nadzorom centra za socijalnu skrb. Vidjet ćemo nakon nadzora što će se dogoditi”, povjerio nam se razočarani djed koji se u ovako nezahvalnoj i problematičnoj obiteljskoj situaciji osjeća bespomoćno, no i dalje se trudi – zbog unuka. Što biste vi učinili na njegovu mjestu? Kako u ovakvoj situaciji postići obiteljski sklad?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.