Prati nas

Povjerljivo

Sin je još zaljubljen

‘Ne volim snahu, lakirala je nokte, pila kavu i profućkala što je sin štedio godinama’

Nakon svake naše teme o odnosu snaha i svekrva, pristižu mnoga vaša pisma o vlastitim iskustvima. Ima i lijepih priča, ali i ima i mnogo nezadovoljnih svekrva, poput naših čitateljica Senke i Ružice, koje su nam se požalile da im snahe kvare sreću. Dakako, uvijek treba imati na umu da se radi o percepciji samo jedne strane i da druga strana možda ima posve drugačiji doživljaj iste situacije.

Objavljeno

|

Svekrva misli da joj je snaha lijena te da se za njenog sina udala samo iz koristi.
ilustracija: S. Bura/mj

Gospođa Senka, koja je trbuhom za kruhom iz rodne Hrvatske davno otišla raditi u Njemačku, danas je u mirovini i ima 77 godina. Kako nam je povjerila, njezin se sin kasno ženio, tek u četrdesetoj godini života, i to puno mlađom djevojkom iz njezina rodnog sela. Nije zadovoljna s njom, jer je došla k njima u Njemačku i nije htjela ništa raditi.

“Moj sin je odrastao u Njemačkoj, bio je dosta povučen što se tiče djevojaka. Oženio se s 39 godina i to sa ženom iz sela, 18 godina mlađom od sebe, a i oko nje su mu pomogli prijatelji. Ona je tada već bila razvedena i imala dvoje djece koju je on prihvatio i othranio kao da su njegova”, priča nam.

Gospođi Senki je, piše nam, bilo jako teško gledati sve one godine kad je došla s njim u Njemačku i nije htjela raditi. “Ona je prvih godina samo lakirala nokte, šminkala se, ručak kuhala tek u vrijeme večere, pušila i pila kavu s takozvanim prijateljicama. Kuhati i čistiti je počinjala tek kad je sin bio na putu s posla. Njegov novac je trošila na svoju obitelj, tako da je za par godina potrošila ono što je on štedio desetljećima”, opisala je.

Oglas

Sin je još zaljubljen

Zajedno, povjerava nam nadalje, imaju jednog sina. “Moj sin je još uvijek u nju toliko zaljubljen, da joj odobrava i klima na sve što kaže. Nikad mi nije bilo po volji šta ju je moj sin oženio. Ali, on je sretan, pa je i meni nekako lakše. Uvijek sam vjerovala da se snaha za mog sina udala samo zbog toga da dođe u Njemačku”, objašnjava.

No, njezin je sin sada već 21 godinu u braku, pa se morala pomiriti s njegovim izborom. “Pa ipak, ja još uvijek u sebi nosim gorčinu i još uvijek se ne mogu s tim pomiriti. Volim unuka i to mi daje snagu da ne pokazujem svoje nezadovoljstvo. Ne miješam se u brak, prihvaćam ga takav kakav je i živim s tim sve ove godine”, povjerila nam je iskreno.

Snaha nam je djecu odvukla iz sela

I čitateljica Ružica shrvana je jer im sin i snaha okreću leđa, čak im ne dopuštaju viđati djecu. Misli da je za sve najviše kriva snaha. “Imamo troje unučadi, a treće nismo niti upoznali. Snaha ih je čak uspjela odvući iz sela. Dobili su kuću od bake, nedaleko od nas, i potpuno je uništili i otišli živjeti drugdje. Snaha uopće ne želi raditi, a ne potrudi se ni toliko da djeci nešto skuha. Ponekad vidimo da dođu u tu kuću, ali pokraj nas prođu kao pokraj turskog groblja”, povjerila nam se shrvana majka i baka Ružica.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.