Prati nas

Vijesti

Život na popustu

Vučić: Radimo na tome da trgovine daju popuste umirovljenicima

Je li posao vlade osigurati pristojne mirovine ili dogovarati popuste za umirovljenike u trgovačkim lancima?

Objavljeno

|

Što je sve Vučić obećao umirovljenicima?
Aleksandar Vučić (foto: euronews)

Srbijanski predsjednik Aleksanadar Vučić je u obraćanju javnosti, među ostalim, najavio i povećanje mirovina. Rekao je da će umirovljenici uskoro moći dobiti umirovljeničke kartice koje će im omogućiti razne pogodnosti, javlja Danas.rs.

On je tom prilikom rekao da će u listopadu i siječnju vjerojatno biti “najveće povećanje mirovina u povijesti Srbije, preko 55 posto”, uz uračunavanje prethodnih povećanja.

“Samo bih zamolio umirovljenike da uzmu umirovljeničke kartice, ima puno popusta, to će im puno značiti uz sva povećanja cijena. Činimo puno da im omogućimo popuste u raznim trgovinama”, rekao je Vučić.

Vučić je podsjetio i da uskoro počinje prijava za pomoć rodiljama u iznosu od 10.000 dinara (85,30 eura), koja će trajati do 20. rujna. Također je izrazio očekivanje da će 2023. prosječna plaća u Srbiji biti veća od 820 eura.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.