Prati nas

Vijesti

Peđa Grbin (SDP)

‘Do kraja mog premijerskog mandata umirovljenici će imati dostojanstven život’

Ili će biti na čelu 16. Vlade Republike Hrvatske ili više neće biti predsjednik SDP-a, poručuje Peđa Grbin.

Objavljeno

|

SDP predlaže povećanje mirovine
Peđa Grbin (scr: Youtube)

Predsjednik SDP-a i kandidat za premijera Peđa Grbin komentirao je za Hinu mirovinsku reformu koju je nedavno predstavio biračima. Prema najavljenom, osvoji li Banske dvore, umirovljenici bi 2028. godine prosječno trebali primati 750 eura mirovine. No, mogu li umirovljenici toliko čekati i koliko će uopće tada vrijediti taj iznos?

“Naš cilj je prosječnu mirovinu u roku od četiri godine podignuti za 50 posto, a jedan od stupova te promjene koja bi trebala osigurati tih 750 eura je i promjena načina usklađenja mirovina”, kazao je Grbin.

“U slučaju da inflacija bude veća, onda će to biti i veći iznos jer ugrađujemo mehanizam koji će trajno, naglašavam – trajno, osigurati da mirovina ne gube na vrijednosti. Drugi element je uvođenje posebnog dodatka kao trajnog povećanja jer samo usklađenje ne može osigurati da mirovina dostigne razinu potrebnu za dostojanstven život umirovljenika.”

“Znam da umirovljenicima nije lako čekati, ali ne dopuštam si obećanje za koje unaprijed znam da proračun ne može izdržati. Možda bih lažnim obećanjem dobio glas više, ali u hrvatskoj politici je dovoljno onih koji obećavaju stvari za koje znaju da neće ili ne mogu ostvariti. Mirovinska reforma koju predlažemo je realna i ostvariva i donijet će povećanje mirovina već u prvoj godini, a do kraja mandata mirovinu s kojom umirovljenici mogu voditi dostojanstven život”, zaključio je predsjednik SDP-a.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.