Prati nas

Show

Domijan (71) pjeva himnu umirovljenika, ali kaže da mu mirovina nije u planu

‘Nisam podnio zahtjev za umirovljenje niti namjeravam. Što ću u mirovini? Živjeti s 3.000 kuna?’

Objavljeno

|

Tko pjeva himnu Hrvatske stranke umirovljenika?
Darko Domijan (scr: CroRec)

“Naše su ruke uglavnom grube, al mnogi svoje još imaju zube. Na prošlost lijepu mi smo potpisani, a sad se čini da smo otpisani”. Dio je to himne Hrvatske stranke umirovljenika čije je stihove napisao poznati tekstopisac Željko Krznarić (77), a uglazbio ju je i otpjevao Darko Domijan (71).

“Mnogi su umirovljenici već čuli pjesmu, predao sam je početkom srpnja. Reakcije su izuzetno pozitivne, više nego dobre. Od njih 50 48 je vrlo pozitivno. I to od eminentnih glazbenika. To nije hit nego ozbiljna pjesma”, rekao je Domijan za 24 sata.

Veseli se što će je izvesti i na Međunarodnom danu starijih osoba na Bundeku. Bit će 1. listopada ozbiljan program, druženje, pjevat će i zborovi. Domijan kaže kako će se ondje rado družiti s umirovljenicima, ali on se u mirovinu ne da. Iako je to pravo mogao iskoristiti još prije šest godina, i dalje radi. Još se ne sprema niti razmišlja o danima bez posla.

I dalje radi odvjetnički posao

“I dalje radim kao odvjetnik. Mogu raditi i do stote, ako hoću. Nisam podnio zahtjev za umirovljenje niti namjeravam. Što ću u mirovini? Živjeti s 3.000 kuna? Imam svoj odvjetnički posao i radim. Nije to, naravno, u onom nekadašnjem opsegu, ali imam svoju klijentelu i OK mi je”, kaže. Himnu poslušajte pokretanjem donjeg playera.

Himna Hrvatske stranke umirovljenika

Jer mi smo face umirovljenici
s posla i rada iseljenici.
Mi smo sve ovo za vas gradili
kopali zidali i uvijek radili.

Naše su ruke uglavnom grube
al' mnogi svoje još imaju zube.
Na prošlost lijepu mi smo potpisani,
a sad se čini da smo otpisani.

Što smo mi dizali neki sad ruše
i sve je drugačije bez imalo duše.
Bili smo složni i sve smo dijelili
s radnog mjesta su nas iselili.

i kažu budućnost u vama spava,
al' nema od nas mudrijih glava
Zato mi smo tu, Vaš HSU.
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.