Prati nas

Povjerljivo

obiteljski problemi

‘Muž u inozemstvu, a beba i ja na cesti jer nam je svekrva promijenila bravu’

Nakon što je pročitala nekoliko naših priča u kojima se svekrve žale na snahe, Vlatka nam je ukazala na to da postoje i svekrve koje doista dolaze ‘iz pakla’. Njena povrijeđenost toliko je duboka, da se čini da za ovu obitelj nema ni zrnce nade za pomirbu, niti do stupnja formalnosti, a kamoli sloge.

Objavljeno

|

Svekrve koje se ne slažu sa snahama
ilustracija: S. Bura/mj

“Čitala sam jednu od vaših priča o svekrvi koju je snaha duboko povrijedila. E pa, ja sam snaha koju je duboko povrijedila ‘svekrva’. Namjerno sam riječ svekrva stavila pod navodne znakove jer ta žena ne zaslužuje da ju tako zovem”, riječi su iz kojih isijava ogorčenost snahe koju smo za potrebe priče nazvali Vlatka, poštujući anonimnost.

Povrijeđena snaha nadalje tumači kako je došlo do nepovratno narušenih odnosa, baš u vrijeme koje joj je trebalo biti jedno od najljepših razdoblja u životu.

“Nakon najradosnijeg događaja u našim životima, rođenja moje kćeri, moj muž se posvađao s mojom majkom. Mama je doputovala k nama u inozemstvo gdje sam rodila, budući da je moj suprug tamo na privremenom radu. Došla je kako bi nam pomogla oko bebe”, objašnjava kako je zapravo počeo obiteljski razdor.

Oglas

Svekrva promijenila bravu

“Nakon 6 tjedana, dok još nisam izašla ni iz razdoblja babinja, vratila sam se s kćerkicom u svoj rodni grad. Kad sam htjela ući u suprugov i moj zajednički stan, naišla sam na promijenjenu bravu. Promijenila ju je moja svekrva. Znam ja što je htjela postići tim potezom, htjela je trajno rastaviti mene i mog supruga. Ali, time je zapravo stavila točku na bilo kakav daljnji odnos sa mnom i s mojom kćerkicom, svojom unukom. Da, svojoj je unuci zabranila da uđe u stan, to je zapravo napravila”, objašnjava snaha Vlatka.

Takav udarac, napominje, nikad u životu nije doživjela od nikoga i nikada niti jednoj majci ne bi poželjela da osjeti i najmanji djelić takvog poniženja i zlobe.

Unuka nikad nije vidjela baku po tati

“Ne moram ni reći da nikad, niti jednom nije nazvala i izrazila želju da vidi svoju unuku, niti da pita treba li nam nešto, niti ona, a niti njen suprug (svekar) i sinovi (stričevi). Nedjela ove žene ovim potezom nisu završila, ali tim postupkom je u našim životima zauvijek izgubila mjesto. Mi joj nikada nećemo oprostiti, a nadam se da onaj od gore sve vidi”, Vlatkine su riječi.

Snaha Vlatka nam potom ukazuje na to je suprugova obitelj dijametralno suprotna od njezine po poštenju, moralu i radišnosti. Svi žive u većem gradu s oko 150.000 stanovnika, ali vrijednosti im se nikako ne podudaraju. “Na žalost, prekasno sam to prepoznala”, naglasila je na kraju snaha Vlatka, inače diplomirana pravnica koja radi u struci kao stručna suradnica na sudu. Uskoro se nada i napredovanju te bi, kaže, trebala postati sutkinja.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.