Prati nas

Vijesti

SDP

Peđa Grbin: Umirovljenici su nam na prvom mjestu!

Jednokratna pomoć je bila nužna za vrijeme covida kao i u prvoj godini inflacije, ali došlo je vrijeme za trajna rješenja, kaže predsjednik SDP-a.

Objavljeno

|

SDP predlaže povećanje mirovine
Peđa Grbin (scr: Youtube)

Vlada nudi privremene mjere, a umirovljenicima treba omogućiti normalan život, poručio je iz Zadra predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Peđa Grbin. Naime, 1,2 milijuna umirovljenika dobilo je na značaju u predizbornoj godini pa gotovo da nema stranke koja posljednjih dana nije ponudila svoju mirovinsku reformu.

Trajna rješenja koja SDP predlaže su promjena usklađivanja mirovina koja će pratiti inflaciju ili porast plaća te trajni dodatak na mirovinu. Povećanje ne bi bilo linearno nego veće za one s manjim mirovinama, što bi samo u četiri godine moglo mirovinu od 500 eura dovesti na 750 eura.

“Vlada, čujemo danas, opet ide s nečim privremenim, opet će dati jednokratnu pomoć. U vrijeme covida i prvim mjesecima inflacije jednokratna je pomoć bila nužna, ali došlo je vrijeme za trajna rješenja”, kaže Grbin koji misli da će novi energetski dodatak biti isplaćen u predizborne svrhe.

“Kada govorimo o borbi za prava umirovljenika, dostojanstvo nam je na prvom mjestu. Kakvo je to dostojanstvo ako od svoje mizerne mirovine moraš dati dvije trećine na zdravstvene usluge koje bi ti država trebala platiti? Kakvo je to dostojanstvo kada si ne možeš, pogotovo na Jadranu, priuštiti barem jednom mjesečno otići na kavu sa svojim prijateljima ili obitelji?” kazao je Grbin.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.