Prati nas

Vijesti

SDP najavljuje

‘Usklađivanje i trajno povećanje; do 2028. godine mirovine će biti 750 eura’

Za razliku od HDZ-ovih vjerodostojnih obmana, umirovljenici neće biti ovisni o lažnim predizbornim obećanjima, poručuju iz ove oporbene stranke.

Objavljeno

|

Što SDP nudi umirovljenicima?
Sanja Radolović, SDP (scr: N1)

“Povećanje od 10 posto odmah u prvoj godini mandata i pet posto povećanje u drugoj, trećoj i četvrtoj godini mandata, a na kraju četvrte godine mandata SDP-ove vlade prosječna mirovina iznosit će 750 eura”, to je predizborno obećanje saborske zastupnice SDP-a Sanje Radolović.

Kako je najavila, povećanje mirovina i dostojanstven život umirovljenika i svih građana bit će glavni prioriteti SDP-a. To namjeravaju postići usklađivanjem mirovina kojim se u stopostotnom iznosu uvažava povoljniji faktor između rasta bruto plaća i rasta cijena te uvođenjem elementa “trajnog povećanja kroz četiri godine”.

“HDZ je umirovljenike bacio na prosjački štap, a ista sudbina će dočekati i mlade ljude. Takva je situacija u cijeloj Hrvatskoj, pa i u Istri gdje je stvoren mit da tamo svi dobro žive, a ne moramo biti vidoviti da to znamo”, kazao je na tiskovnoj konferenciji član Glavnog odbora SDP-a Danijel Ferić.

“Za razliku od HDZ-ovih vjerodostojnih obmana, umirovljenici neće biti ovisni o lažnim predizbornim obećanjima, dodacima koji se pojavljuju kada je to vladajućima zgodno ili trinaestim mirovinama. SDP-ovo rješenje podiže sve mirovine”, dodao je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.