Prati nas

Povjerljivo

Najteža odluka

‘Zbog snahe smo oboljeli i izbacili ih iz kuće. 3 godine nismo vidjeli unuke’

Naša čitateljica slomljena srca, koja je željela ostati anonimna pa ćemo joj dati ime Tena, ispričala nam je da njezin život nije išao u smjeru koji si je priželjkivala. Sve je krenulo nizbrdo, svjedoči, kad im je u kuću došla snaha.

Objavljeno

|

Zamolila je sina i snahu da napuste njen dom. Zbog toga joj godinama ne daju viđati unuke.
ilustracija: S. Bura/mj

Neizdrživo gospođu Tenu boli srce što više nije u kontaktu sa sinom, snahom i unucima. Što je tome prethodilo, objasnila nam je u povjerljivom pismu. “Objavili ste priču o baki koja unuku nije promijenila pelenu i zato joj snaha i sin brane viđati djecu. I moja obitelj je žrtava sličnih ispada snahe i sada i nama moji brane viđati unučad”, objasnila je.

Sve je počelo kad im se snaha doselila u kuću. “Nažalost, dobili smo u kuću nevjestu koja nas nimalo nije poštovala te je imala učestale ispade prema nama. Naravno da to nakon nekog vremena više nismo mogli tolerirati, dugo smo i izdržali. Toliko dugo da nam se zbog te nepodnošljive situacije u kući narušilo zdravlje”, povjerava nam.

Više nisu mogli trpjeti

Situacija je, otkriva gospođa Tena, kulminirala time da su mladoj obitelji rekli da ode, a sve ne bi li spasili još ono malo zdravlja što im je ostalo. Nadali su se da će shvatiti da ne mogu biti pod istim krovom i da će im barem ostaviti zrno sreće u obliku dopuštenih susreta s unucima.

Oglas

“Bila je to vrlo teška odluka. Čitam javne komentare na slične teme, ljudi vrlo često pišu da takve treba izbaciti iz kuće. No, kad se nađeš u toj koži, nije to baš tako jednostavno napraviti. Jer, to je rezultiralo time da nam sada brane viđati unučad. Zapravo je teško je reći što nas više boli, sin koji je odbacio roditelje i koji nas već tri godine nije nazvao niti nam se javio na pozive, ili to što ne možemo vidjeti unuke”, piše nam ogorčena gospođa Tena.

Neizdrživa bol

Boli ju i to što je njezin sin uopće dopustio svojoj ženi, koja je ipak živjela pod njihovim krovom, da nema nimalo poštovanja prema njegovim roditeljima. “A obitelj je ipak smisao života, zar ne? Bar smo tako moj suprug i ja razmišljali i živjeli za djecu, a dobili smo neizdrživu bol s kojom se vrlo teško nositi”, požalila se nesretna baka, majka i svekrva.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.