Prati nas

Vijesti

Ne može!

Budućnost Europe? Prvi put predloženo da se u mirovinu ide sa 75 godina

Torijevac, koji je bio pregovarač bivšeg premijera Borisa Johnsona za Brexit, iznio je primjedbe na stranačkom konferencijskom događaju o budućnosti konzervatizma.

Objavljeno

|

Do kada će podizati godine za mirovinu?
ilustracija: S. Bura/mj

Lord David Frost, istaknuti član torijevaca, predložio je podizanje dobi za odlazak u mirovinu na 75 godina kako bi se smanjila javna potrošnja. Pozivajući ministre da obuzdaju javnu potrošnju, smanje poreze i krenu prema rastu, priznao je da bi to zahtijevalo i intervenciju u državne mirovine, piše Daily Mail.

“Mislim da treba iskreno priznati da će se dobna granica za odlazak u mirovinu morati jako povećati kako bi se riješio problem smanjenja javne potrošnje. To mi se čini srednjoročno najboljim načinom da se iz ovoga izađe”, rekao je Frost.

Upitan treba li dob za odlazak u mirovinu pomaknuti na 70 godina, predložio je da ipak bude 75 godina. “Ljudi su puno zdraviji nego što su bili i mislim da bi se dob za odlazak u mirovinu trebala povisiti. Veliki blokovi potrošnje su zdravstvena skrb, mirovine i beneficije. Ako se time ne pozabavite, zapravo ništa ne rješavate”, objasnio je.

Dob za odlazak u mirovinu u Britaniji trenutno je 66 godina. U ožujku su ministri odgodili odluku o početku podizanja dobi za državnu mirovinu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.