Prati nas

Show

Odred za čistoću

Najslavnije čistačice na svijetu: Gdje su danas i zašto ne razgovaraju?

Čišćenje, slava i trzavice! Kako su Kim Woodburne i Aggie MacKenzie iz ‘Odreda za čistoću’ postale planetarne televizijske zvijezde i kakav je bio njihov odnos iza kamera?

Objavljeno

|

Upoznajte Kim Woodburn i Aggie MacKenzie, nekadašnje zvijezde popularne serije 'Odred za čistoću'. Njihova neobična suradnja na ekranu donijela je planetarnu slavu, unatoč tome što su imale različite karaktere.
Kim i Aggie (scr: Channel 4)

Malo tko se ne sjeća popularne serije “Odred za čistoću” u kojoj su dvije ljupke čistačice obilazile domove posebno neurednih ljudi u Velikoj Britaniji kako bi im pomogle očistiti životni prostor i naučile ih održavati ga čistim.

Prpošna i glasna Kim Woodburn te smirenija i znanstvenija Aggie MacKenzie postigle su planetarnu slavu zahvaljujući zabavno-poučnoj emisiji koja se snimala od 2003. do 2009. godine, nakon čega su se razišle i pokrenule neke svoje projekte. Aggie je sudjelovala u nekoliko reality showova o gastronomiji, dok je Kim 2017. godine ušla u Celebrity Big Brother.

Slabo je poznato da se Kim i Aggie nisu previše podnosile. Ono što je funkcioniralo kao savršeno partnerstvo na ekranima, bila je prava neugoda kad bi se kamere ugasile. Aggie je tek dala naslutiti da je između njih dvije često dolazilo do trzavica, što se održavalo i na dinamičnost emisije. “Čini mi se da smo potpuno različite, kao ulje i voda” rekla je za Channel 4.

Posve različiti karakteri

“Zbog trzavica koje su postojale između nas, stvorila se ta energija pa smo znale kako se ponašati pred kamerama. Većina toga je bila improvizacija. Imale smo ideju, ali smo priču izmišljale u hodu. Mislim da je njoj konflikt normalno stanje stvari. Za nju bi bilo teško raditi u mirnom okruženju. S druge strane, to nije moj stil. Ja volim da sve ide lagano, bez problema. Imali smo zvjezdanih trenutaka, ali i nekoliko stvarno niskih”, objasnila je Aggie. Kasnije je otkrila da se posvađala s Kim te da se nisu čule punih 12 godina. Povod svađi bio je neuspjeh u televizijskom natjecanju u pantomimi. “Bila sam bijesna i uznemirena”, dodala je.

Od čistačice do televizijske zvijezde

Posebno je zanimljiv i njihov put do televizijskih zvijezda. Naime, Kim Woodburn je zaista bila profesionalna čistačica, a pletenica smotana u punđu njen je cjeloživotni zaštitni znak. Te 2002. godine televizijska kuća Channel 4 zamolila je jednu kompaniju koja je pružala usluge čićenja da joj preporuči “stvarno dobru čistačicu s pomalo zabavnim temperamentom koja bi bila zvijezda nove serije”. Tvrtka je preporučila Woodburn, koja je tada zarađivala 1.000 funti mjesečno kao spremačica kod jedne obitelji u Kentu. Nakon probnog snimanja, producenti emisije spojili su je s Aggie MacKenzie, a snimanje je započelo tri tjedna kasnije.

U biografiji ove televizijske zvijezde piše da je od 1979. godine u sretnom braku s Peterom Woodburnom te da zajedno žive u Nantwichu u Cheshireu. Nema djece i to joj je drugi brak. U travnju je proslavila 81. rođendan.

Bivša tajnica tajne službe

Aggie MacKenzie je pak dvije godine radila kao tajnica britanske tajne službe MI6, nakon čega je započela novinarsku karijeru. 1998. godine postala je asistentica urednice u časopisu Good Housekeeping, gdje je često pisala savjete o čišćenju. To je dovelo do toga da bude pozvana na sudjelovanje u novoj emisiji o čišćenju, gdje su je producenti, nakon probnog snimanja, spojili s Kim Woodburn.

Aggie je osnovala dobrotvornu organizaciju koja pomaže ljudima u getima u Južnoj Africi pružajući im zdravstvenu, obrazovnu i stambenu podršku. “Kad god mogu, kao što je slučaj s ovim intervjuom, doniram honorar dobrotvornoj organizaciji”, kazala je za Channel 4. U listopadu je proslavila 68. rođendan.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.