Prati nas

Povjerljivo

Zasukala rukave

Nevenka (71): Meni 500 eura mirovine nije dosta, još si dobro zaradim sa strane

Drago nam je što nam mnogi umirovljenici povjeravaju da su odlučili raditi u mirovini – iako ih često na to natjera nužda zbog malih mirovina, na kraju budu oduševljeni što su iskusili nešto sasvim novo, upoznali zanimljive ljude, doveli neki novi red u svoj život, vratili zadovoljstvo u srce i dušu. Sretno se osjećaju i naše umirovljenice Nevenka i Violeta koje su nam povjerile da ih rad u mirovini ne se veseli samo zbog dodatne zarade, već im upravo posao donosi potrebnu pokretačku snagu.

Objavljeno

|

Honorarni rad u mirovini: Gospođa Nevenka (71) otkriva kako radi honorarno čak i nakon umirovljenja i kako joj to pomaže poboljšati svoj budžet. Zadovoljstvo i optimizam: I gospođa Nevenka i Violeta (68) dijele svoje priče o radu u mirovini i izražavaju svoje zadovoljstvo time, čime naglašavaju pozitivnu perspektivu starijih osoba na rad u trećem dobu. Financijski izazovi: Obe umirovljenice dijele iznose svojih mirovina i ističu da im to nije dovoljno, potičući potrebu za dodatnom zaradom u mirovini.
ilustracija: S. Bura/mj

Da radi i u mirovini, otkrila nam je u povjerljivom pismu gospođa Nevenka (71), koju posao baš veseli. “Honorarni rad u mirovini dobro mi dođe da ispunim vrijeme i poboljšam budžet. Posao nije težak, dapače, vrlo mi je zanimljiv. Radim kao promotorica proizvoda jedne Švicarske kompanije, napredovala sam i u voditeljicu grupe”, doznajemo od naše vjerne čitateljice.

S ovim honorarnim poslom, povjerava nam, počela se baviti još prije nego što je otišla u mirovinu. “Umirovila sam se sa 65, a sada imam 71 godinu. Ovaj posao radim ukupno 11 godina, od toga dakle već šest u mirovini. Prodaja mi ide dobro jer vjerujem u proizvode koji su zbilja vrhunski, a može se i sasvim solidno zaraditi. Tko god želi raditi u prodaji, može mi se obratiti, i umirovljenici, kao i mlađi ljudi”, poziva gospođa Nevenka.

Povjerila nam je i iznos svoje mirovine, s kojim nije zadovoljna: “Moja mirovina iznosi 500 eura, a to mi nije dovoljno. Ovako, dodatnom zaradom sebi mogu priuštiti ugodniji život”, napisala je na kraju svog poticajnog pisma ova ambiciozna umirovljenica.

Violeta: Sretna sam jer radim

Naša čitateljica Violeta (68) otišla je u prijevremenu mirovinu i to nakon što je napunila 37 godina radnog staža. Mirovina joj, povjerava nam, iznosi svega 370 eura. No, umjesto da se žali i plače nam nad svojim primanjima, odlučila se zaposliti i dodatno zaraditi.

“Uskoro ću napuniti 68 godina života, te i dalje radim i zbog toga se osjećam sretno. Svaki dan zahvalim Bogu što sam zdrava i što je sve u mom životu baš tako kako je. Kod mene vlada samo pozitiva. Zaradim još 200 eura. Malo je, znam, ali ja sam jako zadovoljna. I sretna što se svaki dan budim”, povjerila nam je ova umirovljenica koja pršti optimizmom.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.