Prati nas

Show

Pink Panther

Olivera Ćirković o mirovini: Ostalo mi je novca od pljački dragulja

Glorificirana pljačkašica Olivera Ćirković još je jednom stala pred kamere. Ovoga puta otkrila je da nije suđena za sva nedjela koja je učinila, ali i da je nešto novca od pljački sačuvala za mirovinu.

Objavljeno

|

Nakon što je odrobijala brojne pljačke koje odradila, sada kaže da joj je ostalo novca da može živjeti u mirovini.
Olivera Ćirković (scr: BlicTV/Youtube)

Olivera Ćirković, bivša košarkašica i medijski glorificirana pljačkašica koja je vodila međunarodnu zločinačku organizaciju “Pink Panther”, za N1 Slovenija otkrila je da joj je nakon pljački u kojima je sudjelovala “ostalo novca za mirovinu”. Uz to naglašava da nikada neće javno govoriti o nekim akcijama u kojima je sudjelovala.

“Postoje djela koja sam počinila, a za koje nisam nikad uhićena i o njima ne govorim”, dodala je Ćirković. Iako joj je suđeno za nedjela koje je počinila u Grčkoj, otkrila je da nije to jedina država u kojoj se bavila kriminalom.

Ćirković se smatra jedinom ženom koja je ikada pobjegla iz grčkog zatvora. Zločinačka organizacija kojoj je bila član, navodno je izvela stotine velikih pljački i oružanih pljački grčkih zlatara i draguljara. Najčešće bi se automobilima zabijali u objekte i izvježbanim manevrom pokupili dragulje u manje od dvije minute. Ćirković je zbog toga u zatvoru provela gotovo osam godina.

Njezin prvi susret sa zatvorom dogodio se 2006. godine na otoku Kreti u Grčkoj, kako stoji u njezinoj biografiji. Optužena je za tešku krađu skupocjenog “Chopard” nakita u luksuznom hotelskom kompleksu. Tada je odslužila trogodišnju zatvorsku kaznu.

Uhićena je ponovno 2012. godine kao organizatorica i vođa kriminalne skupine Pink Panther. Iako je iste godine pobjegla iz zatvora, ponovno je uhićena tri mjeseca kasnije, pri čemu je, uz ranijih 116 pljački, optužena i da je organizirala i izvela oružanu pljačku draguljarnice u Ateni. Izrečena joj je ukupna kazna od 32 godine, no nakon žalbi, na slobodu je puštena 2017. godine.

Koliko je istine u njenim riječima da će i u mirovini trošiti dragulje koje je opljačkala, teško je provjeriti. No sigurno je da će ponešto zaraditi i na romansiranoj biografiji koju je proteklih godina promovirala u Hrvatskoj. Uz seriju koja se trenutno snima o njoj, Ćirković je angažirana i na promoviranju slovenskog izdanja svoje knjige “Ja, Pink Panther”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.