Prati nas

Povjerljivo

kad vlada netrpeljivost

‘Sve sam probala, ali unuka bježi od mene, to je sigurno zbog snahe’

Gospođa Mara nesumnjivo zavidi svakoj baki koja ima normalan odnos sa sinom, snahom i unucima, jer njoj je uskraćeno davati ljubav svojoj trogodišnjoj unučici. Tužna je, ali još uvijek puna nade da će se obiteljski odnosi popraviti. Sve, uvjerena je, ovisi o njezinoj snahi koja joj zamjera što joj nije na svekolikoj usluzi.

Objavljeno

|

Unučica je otuđena od bake, nerado se igra s njom i komunicira. Baka sumnja da je riječ o utjecaju snahe na dijete.
ilustracija: S. Bura/mj

Gospođa Mara u očaju nam je ispričala da je nesretna te joj se psihičko i fizičko zdravlje narušava od boli jer ne može grliti svoju unučicu, koju je tako željno iščekivala i željela da što prije dođe na ovaj svijet.

“Ja sam baka jedne trogodišnje unuke. Njena majka, a moja snaha, zamjerila mi je što ne dolazim kod nje kuhati, čistiti i peglati. Još sam i dolazila prvih mjesec dana nakon što je rodila, sve sam to radila i pomagala jer je tada doista bilo potrebno”, objašnjava nam. No, potom je snaha htjela da ona nastavi tim tempom.

“Želi da im budem sluškinja, a ne baka svojoj unuci. Ma što reći, ionako mi nikad nije dopustila da budem nasamo s djevojčicom. A kad dođu kod nas, nekako me ignorira. Ja ih lijepo dočekam s ručkom, sve su blagdane kod mene”, doznajemo.

Oglas

Unuka bježi od bake

No, smatra gospođa Mara, budući da se s unukom nije uspjela povezati, djevojčica sada više i ne želi biti s bakom. “Kad me vidi, počne plakati i bježati. Ne ide ni djedu, ni teti. Ja sam doista puno toga pokušala da joj se približim. Plačem i srce mi se kida, ali pomaka nema. Volim je, to mi jedino unuče”, vapaj je naše čitateljice Mare.

Toliko je, objašnjava, bila sretna i Bogu zahvaljivala kad se malena rodila, a sada se osjeća nemoćno jer ne može biti s njom. “Sin je stalno na terenu. Iskreno, malo se naš odnos s unukom popravi kad je sin dovede, tada se unuka malo i zaigra s nama. Želim napomenuti da me inače sva mala djeca vole i dolaze kod mene. I svi mi govore da znam s djecom, uostalom, puno sam ih u životu znala pričuvati – kad god je nekom trebalo”, naglašava.

Čuva tuđu djecu, žali se, jedino ne čuva svoju unučicu. “Ne mogu je zagrliti i znam se osjećati jako loše zbog toga. No, još uvijek se nadam da ću je jednog dana početi grliti i čuvati. Ovako, samo sam jedna stvarno tužna baka”, povjerila nam se ranjenog srca gospođa Mara. Što biste vi učinili na njenom mjestu? Kako popraviti situaciju?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.