Prati nas

Vijesti

U zatvor s njima!

Uhićena banda koja je pljačkala umirovljenice u Sesvetama i Dugom Selu

Dvije kradljivice predane su pritvorskom nadzorniku uz kaznene prijave, a 18-godišnjak je zaradio posebno izvješće državnom odvjetništvu redovnim putem.

Objavljeno

|

Umirovljenica ukrala epilator
foto: Gerd Altmann/Pixabay

Uličnim džeparima najdraži su novčanici. To znaju i sami građani kao i policija. Proteklih dana su zagrebački policajci zaustavili val nasrtaja na građane koji su u stotinki sekunde, dok su se nalazili na ulicama Dugog Sela i Sesveta, ostajali bez svojih novčanika s novcem i dokumentima, javlja Jutarnji list.

Uhićena je tročlana banda koju su predvodile dvije žene stare 28 i 43 godine, a važnu ulogu u toj ekipi odrađivao je i netom punoljetni mladić. Tereti ih se za dvije krađe, nedozvoljeno posjedovanje bezgotovinskog instrumenta plaćanja te pokušaj računalne prijevare.

Dvije kradljivice se tereti da su 2. listopada ujutro haračile Zorićevom ulicom u Dugom Selu. Prišle su 59-godišnjakinji koji su pokrale u hodu. Dok je jedna zaklanjala pogled od ostalih prolaznika, druga je rudarila po ruksaku odabrane mete. Pritom su joj ukrale novčanik, a na osnovu kartica koje su u njemu pronašle, 43-godišnjakinja je bezuspješno pokušavala potom na bankomatima podići novac. Istog dana u istoj ulici su se okomile i na 66-godišnjakinju kojoj su također ukrale novčanik.

Sve troje osumnjičenih je, potom, i 26. listopada u rano jutro prema uhodanom scenariju operiralo po sesvetskom sajmu. I tu su se fokusirali na tuđe novčanike pa su tako 71-godišnjoj umirovljenici prišli a ona, ne sluteći ništa, nije primijetila da je 28-godišnjakinja duboko zavukla ruku u njezin ruksak dok su njezini pomagači zaklanjali pogled od prolaznika. S ukradenim plijenom su se odlučile počastiti tako što su otišle do trgovačkog centra kako bi u jednoj trgovini peglale kartice na tuđi račun.

I dok su dvije kradljivice predane pritvorskom nadzorniku uz kaznene prijave, 18-godišnjak je zaradio posebno izvješće državnom odvjetništvu redovnim putem.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.